Vilken onsdag :)

Den börja iof lite halvsegt då jag ABSOLUT inte kunde somna igårkväll, var väl helt enkelt för utvilad i kombination med att jag druckit kaffe på kvällen!

Men men jag kom upp, och jag kom till jobbet som bjöd på "en och annan överraskning"!  Exakt vad återkommer jag till en annan gång!

Väl hemma pratade jag en sväng med Veronica samt styrde upp kvällens match och sådär, ja inte med just henne då men de som var inblandade på den fronten. Däremot anställde jag Veronica till personlig väckarklocka, då jag var i hysteriskt behov av lite sömn innan jag gav mig ut på staden för matchen!

Dock blev det inte hon som väckte mig utan Jeppe Janssons ljuva stämma som rabblade dagens förutsättningar och laguppställning. Inte för att jag fatta vad han sa i min dvala. Undras hur sjutton jag blir av med den här tjänsten, visst den är bra ibland, men oftast inte...

Matchen slutade iaf 3-0 till HIF och Rasmus Jönsson (som för övrigt ser ut som en 12-åring) stod för alla målen på självaste nationalarenan. Duktigt, duktigt!

Nu kallar sängen då jag lyckats boka körlektion kl 7 imorgon och nattens brist på sömn gör att jag bör sova denna natten!


Förresten!

Så här lagom när man är hemma och totalt jävla uttråkad tycker min telefon att det är en bra ide att lägga av lite när den känner för det. Själv tycker jag inte att det är en lika bra idé..

-------------------------------------------------------------------------

På bättringsvägen..

........ det har varit tyst från mig ett par dagar....

... vaknade i söndag och kände mig kass. typ superbakfull feber och ont i leder. Knepig känsla som inte riktigt gick att ta på. Lite Treo trycktes in med förhoppning om att må bättre. Men det gick sådär. Var iof bortom Josse och åt en kebab med Jennie innan jag länsade Apotektet på diverse saker som kunde få mig att må bättre. Sen sov jag en sväng till och på kvällen tittade nyinflyttade grannen Teres upp en liten sväng.

Gårdagen bjöd på feber (iof inte hög sådan men dock feber) och mycket sömn, tror jag var vaken sammanlagt 6 timmar utspritt över hela dygnet. Febern är tack o lov borta nu, men en rejäl snuva och rivjärnskänsla i halsen är kvar. Dock satsar jag på att vara tillbaks på jobbet imorgon igen. Blir ju en ytterst kort vecka då fredagen är ledig. Så det ska jag nog överleva!!!

Lördagen...

.. drar sig mot sitt slut, en dryg halvtimme kvar. En hel del har hunnits med, dock inte alla med utfallet som man önskat! Veronica kom förbi med frukostbullar och ville ha kaffe. Det ville även Tessan och Rickard när de studsade in en stund senare!

Taklamporna kom på plats med hjälp av Rickard som egentligen skulle hjälpa Tessan, men sticker man in huvudet med "fel"(eller i mitt fall rätt)  verkyg får man skylla sig själv! Trodde ett tag att jag skulle få en etagelägenhet då taket är så kass att ett halvt kilo murbruk ramlade ut från taket.... Men sakerna är på plats nu iaf!

När det var avklarat gav jag och Veronica oss ut på uppdrag kombinerat med nya hobbyn Geochasing! Jordbodalen, Elineberg och Ramlösa avklarades. Dock utan resultat! I dubbel bemärkelse.
Hade en annan uppgift att lösa utmed denna promenad, men det enda det resulterade i var handskakning med någons granne som "Tyckte det var trevligt att träffa nytt folk" Som om vi kommer hänga där varje dag... NOT!!!

Kvällen har tillbringats hos Jennie med Magnus, Patrik och en av hans vänner, en ytterst lugn kväll för mig som ni förstår då jag är hemma nu! Diverse vadslagningar avlades då en person lämnade rummet för att blanda drink. Hurvida och vem av oss som har rätt återstår att se imorgon då resultaten avläggs!!

Nu kallar sängen så man kommer upp i vettig tid imorgon!
Är väl så att jag fortfarande sover halvkass på nätterna och funderingarna finns där....

Dagarna rusar...

... igårkväll var det fullt hus här, eller ja nästan iaf, alla fick plats i soffan om man tryckte ihop sig ordentligt. Freddie borra upp diverse saker hos mig, såsom krokar, jackhängare i hallen och gardinstänger (tacka tackar). Kycklingtacos stod på menyn och Jennie hade fixat efterrätt till oss alla. En trevlig kväll där förutom Freddie och Jennie, även Josse och Mia var på plats.




Förutom folket var här även två hundar på plats, Max som syns på bilden och Julia. Det var första gången dom träffades och det gick minsann bra!

Talang 2009...

 
Eller vad säger ni???

Det gick ju sådär...

... med den där serieledningen!

Istället för att leda allsvenskan (vilket gjordes i halvlek) Ligger HIF nu SEXA!!! Snacka om jämnt, men det är lååååång väg kvar!

Efter matchen igår tittade (eller rättare sagt smög) Daniel förbi en snabb sväng för o hämta kameran som legat hemma hos mig i flera veckor, och passa på att titta hur lägenheten faktiskt såg ut. Inte heller han hade solklara minnen från i påskas. Känns ju skönt att det inte bara är jag som hade en "dimmig" afton där!!!!

Nä lite lunch i magen, tack!!!!

Hemma och mellanlandar...

.. snart väntar Olympia i solskenet :)

Skulle egentligen varit bortom Fredrik och tryckt i mig en grillad hamburgare, men kände att tidspressen blev för stor, att cykla ett par kilometer extra för att snabbt som attan trycka i sig lite mat och sen cykla tillbaks kändes sådär intressant. Får helt enkelt bli en korv på Olympia istället, är nästan fortfrande mätt efter lunchen....

OM allt går som jag vill leder HIF allsvenskan igen om sisådär 2 timmar och 19 minuter,.,,,,

Bloglovin...

... har förenklat mitt liv!

Såååå mycket enklare att ha alla bloggar du följer samlade på samma ställe, i stället för att klicka in på var och en för att se om det kommit några nya inlägg,  det är ju liksom inte alla som är så frekventa bloggare som BlondinBella!

http://www.bloglovin.com

Registrerar sig, skriver in de bloggar man följer så vips har man minskat sitt "klickande"

Sådär!

Hemma, ätit, duschat och slappar!

Turen till Mörarp gick bara, hästen accepterade att ha Veronica på ryggen utan att jag ledde den! Ett par varv i ridhuset, sen bar det hemåt igen! Efter alla måsten slappas det nu i soffan.

Blir tidig sänggång idag med om allt går enligt planerna. Imorgon väntar nämligen körlektion kl 7 på morgonen, varje gång jag inser att jag ska upp innan tuppen ångrar jag att jag tar de tidiga passen! Men förhoppningsvis går det framåt såpass att jag snart slipper det!!!

Halvvägs in i veckan..

Har det hunnit hända en hel del, dock har jag varit för trött på kvällarna för att uppdatera...
Sover fortfarande halvtaskigt på nätterna....

Måndagen började pissdåligt med att jag inte kunde låsa min dörr, det blev givetvis åtgärdat utmed dagen. Den slutade lika illa med HIF förlust mot Örebro.  Däremellan fanns givetvis lite ljuspunkter, såsom en bra körlektion och trevligt sällskap på O´Learys under matchen (Josse, Mia, Jennie, Niklas och Assar)

Gårdagen bjöd på "I Form 2009", dock ingen större skara som ställde upp där utan snarare halva truppen. Mia, Veronica, Therese och jag infann oss iaf! För mig blev det en rask promenad på 1,7 km medans de andra joggade runt fårhagen och tog 2 km. Knäet kändes av under tiden jag traskade men idag känns det OK, knäskydd nästa och se hur det känns då!

Efter jobbet idag väntar en tur till Mörarp och Veronicas lilla hästkrake! Idag ska hon förhoppningsvis skritta runder själv så jag slipper vara allt för aktiv, utan mest finnas där och övervaka! Eftersom jag helst inte springer med mitt knä hoppas jag evinnerligt att "Kravall" tycker det är OK att ha en ryttare på ryggen och inte får för sig att det ska vara på något annat sätt!!!!

Sociala söndag...

Vaknade första gången vid 9 tiden och tyckte det var på tok för tidigt att kasta mig ur sängen...
Vid 11 tiden knackar det på dörren och jag hör "WOOHOOO" genom brevlådan, trodde att jag drömde det, så jag låg lugnt kvar till telefonen ringde och då var jag tvungen att studsa upp och ner med lite grejer till tjejerna som måla i Tessans lägenhet (jag hade alltså inte drömt, Tessan hade knackat)!

Efter en stund med en kaffekopp i handen, yttrade Lotta det kloka citatet
"Ett par byxor är inga målarbyxor förrän man fått färg på dem"

Då konstaterar jag att jag har mina enda fläckfria joggisar på mig och studsar omedelbart upp för att ta på mig ett par "målarbyxor". När dessa väl var på kunde jag likaväl hjälpa till att måla lite, dessutom slapp Lotta och Emma vara ensama "Albinonegrer" (ja det var de själva som valde just den typen av slaverinamn)

Efter nån timme kände jag att det sög i mattarmen, det slutade med att det lagades korvgryta till alla målarna och Mia som oxå kom förbi i den vevan.

Målarna försvann och ersattes med Veronica och kakorna!

En ytterst social söndag kan man sammanfatta det hela med...

Nu väntar jag på att "Det ska bli kväll" och det vekar ta sin tid, vi lever alla i olika tidszoner, dock anser jag väl att 0418-området borde ha samma tid som oss...


Kaffe-kalas...

... javisst!


Alla sju sorterna :)


Mia och Max var på besök, när kaffe nalkades dök Veronica upp med en massa hembakade kakor, gott gott! Nu myser vi i soffan och är hysterisk mätta...

Lugna lördag!!

Det blev och är ungefär lika lugnt som planerat...

Tacos har ätits med Mia, Jennie och hunden Max (som gjort sitt bästa för att döda den lilla skrikande grisen)

    



Nu har Jennie kastat in handduken för idag, medans jag och Mia leker vidare med Spotify och lyssnar på en massa musik och bara njuter av livet :)

-----------------------------------------------------------------------------
Någon jag känner har hunnit med att både dumpa och bli dumpad idag, tänk att en del har sån tur att de faktiskt vet vart de står...   :)

Ändrade planer...

Det blev ingen promenad som planen egentligen hade. Av 100 miljoner olika anledningar så kändes det inte längre som en jättebra ide...


I stället tillbringa jag eftermiddagen med Jennie på bakgården och sög åt min lite av solen, lite senare kom Linda och Oliwer förbi och drack lite kaffe och åt glass!


Goaste Oliwer :)


En soft dag med vänner helt enkelt. Och i det spåret ska det fortsätta, tacos-mys med tjejerna!

Fem tjejer...

...och en negerboll!

Det var vad som mötte mig när jag kom hem från matchen igår!

Tessan hade varit o meckat lite i sin lya undertill och en av hennes vänner mådde lite sisådär. Eftersom jag inte skulle vara hemma erbjöd jag givetvis min lägenhet som viloplats.

När jag kom hem från matchen (som förövrigt HIF vann och fortfarande toppar allsvenskan) hade ligan utökats och var visserligen på väg ut genom dörren. Men lite förvånad var jag att det hade utökats till fem st.

Ikväll blev det käk med Tessan som hade lite småprojekt att fixa i lägenheten igen, och thaimat inhandlades. Gott gott! Nu ska det sovas så det står härliga till... hoppas jag iaf. Sista gången jag kollade på klockan inatt var den lite över två. Jag orkar inte ha det så här mer... Jag behöver sova som alla andra människor....

------------------------------------------------------------------------------------
Imorgon blir det troligen en promenad med Linda!!! Ut och testa knäet helt enkelt....

Förvirrande Talang 2009??

För nån vecka sen bänkade vi tjejer oss för att titta på systerdottern Beckis framträdande i Talang 2009.

Såg mig själv på TV och såg framförallt
Jessie (storasystern) flera gånger, men Rebecka själv lös med sin frånvaro i programmet från Kalmar. Börja nästan tvivla lite på mig själv har jag verkligen varit där/har jag verkligen sett henne gå vidare?? Spec som hon inte fanns med bland de "klara" från Kalmar på Talangs hemsida....

Fick lite klarhet i det idag när där var ett reportage om henne i HD
HÄR hittar ni den

Sååå fredagen den 24e är det dax att bänka sig igen!



Givetvis påminner jag innan det är dax :)

Så var halva veckan avklarad...

... ja det är ju bara 4 arbetsdagar, så det går undan värre!

Halsen mår bra igen´, knäet känns oxå lite bättre, detta känns givetvis bra!

När jag kom hem hörde jag lite ljud från lägenheten under och ett par minuter senare ringde telefonen, det var Tessan som var på plats och fixa lite i sin lilla lya undertill! Var nere och kolla en snabbis, tror nog den kan bli fin! Nu gäller det att hålla sig undan så man inte blir involverad för mycket i renoveringen (jag har trots allt lånat ut mina verktyg till henne)  =)

Idag tänkte jag komma i säng i vettig tid, två tidiga uppgångar väntar, då jag har lyckats boka körlektioner kl 7 både torsdag och fredag! Kanske hade varit bra att vara åtminstonde liiiiite pigg och vaken då!

Helgen är fortfarande hyffsat oplanerad men det är sånt som alltid löser sig. Med mina vänner händer det oftast något konstigt/märkligt/roligt!!!!

------------------------------------------------------------------------------
Jag kan vara jävligt envis...
Den här gången kommer jag vara det...
Jag vill och ska veta.....

Ont lite överallt...

Dagen startade med ont i halsen och huvudvärk, det fick jag dock i schack under dagen och även om jag är liiite tjock i halsen fortfarande så känns det iaf bättre.

Något som i stället blivit sämre utmed dagen är mitt knä. Gör ont bara jag går på foten, så det där med fler löprundor är nog att förglömma för min del den närmaste (för evigt?) tiden. Tradigt men sant.... Har suttit med benet uppe på skrivbordet hela dagen och de som passerat har nog tyckt det sett lite märkligt ut, ben det bjuder jag på...

Dock har jag bestämt att "I FORM 2009" inte blir av med mig, jag får hänga med och gå helt enkelt och där är ju en hel del andra övningar som utförs på de små träningspassen, de kan jag ju göra!


Nu ligger jag och glor på fotbollen på 6an, lite halvspännande minsann, givetvis med benet på ryggstödet, för att slippa smärtan i knäet...
------------------------------------------------------------------------------------------------
Även centrala nervsystemet med tillhörande pump gör lite (läs mycket) ont...
Även om jag haft min reaktion så kvarstår frågorna och funderingarna...
Hur svårt kan det vara att svara?
Eller ringa tillbaks?


Slut på ledighet..

... imorgon är det tillbaks till jobbet som gäller.

Ledigheten har väl inte varit så som jag trodde den skulle bli. Inte speciellt mycket vettiga saker har utförts. Jag hade iof planerat att ta allt som det kommer, men jag trodde det skulle bli mer gjort...

Idag fick jag dock lagat lite mat, så nämaste veckans matlådor är nu fixade! Det känns hysteriskt skönt, har varit tomt på det i ett par veckor nu känns det som.

Idag kollade jag GIVETVIS även HIF. Vinst med 4-1 över GAIS. Trevilgt värre!!!
Var ett tag lite orolig att Matte Lindström skulle sänka HIF, men han kom ju inte närmare än en stolpträff och ett par stygn i huvudet, det var skönt!

Hade även en förhoppning om att Alvaro skulle sänka MFF, så blev det inte heller. Måste erkänna att den nya arenan nere i Malmö såg trevlig ut på TV  (men det gör väl iof alla arenor i förhållande till Gamla Stadion)

HIF leder iaf tabellen, det är det viktigaste!
Förhoppningsvis är det så här det ser ut när Allsvenskan är slut oxå!!! Men det är låååång väg dit!

-----------------------------------------------------------------------------------
Har förresten en orförklarlig extrem träningsvärk i magmusklerna, den dök upp i går. Alla andra har haft det sen vårt senaste pass i skogen förra onsdagen. Jag har INTE så vitt jag vet gjort något som skulle kunnat framkalla det. Men de stackars musklerna är totalt obrukbara och jag får "rulla mig upp" från liggande ställningar... Hmmm, skumt värre!!!

Jag överlevde även denna gång..

.. dessvärre GÖR DET ONT i knäet när jag springer. Inhandla nån typ av knäskydd är därmed nästa projekt, för att se om det hjälper.

Sex tappra själar var ute idag, Josse och Therese hade andra planer, men Moa tyckte det lät "kul" och hängde på, får se om det sker igen....

Idag var dessutom kameran med och dokumenterade lite...

    


Precis som sist är det ju inte bara själva joggningen som är det viktiga utan alla andra konstiga övningar och framförallt stretcha efteråt...


Stålmannen???Javisst!!

    




Därmed var passet för denna veckan avklarat. Dock tänkte jag ut och testa mitt knä nån dag lite längre fram i veckan, men då i form av någon typ av power-walk för att se hur det funkar....

Så sammanfattningsvis kan man som med så många andra saker i mitt liv säga "Den som lever får se"

Omsvidad och klar...


Inför dagens löprunda!

Önska mig lycka till :)


Förresten..

... till alla som blev oroliga för mig efter fredagens inlägg..

Det som inte dödar en, härdar en...

Ibland måste man stanna till för att andas och begrunda, det gjorde jag...
Jag har haft min reaktion, det är över nu...


På begäran...


1 glas
Is
Mangovodka
Sprite
En liiiiten skvätt apelsinjuice



Allt som behövs för en perfekt "Mongo-drink"


Söndag?

Nästa gång jag får för mig att ha fest samtidigt som jag själv slår till med årets raketfylla, vill någon vänlig själ informera mig om att jag troligen inte tycker det är lika roligt dagen därpå...

Gårdagen var trevlig när den väl kom igång.

Mådde mentalt inte sådär jättebra utmed morgonen/dagen och var länge tveksom till om jag överhuvudtaget ville umgås med folk.
 Men det gjorde jag, med hästlängder...

Kvällen startade hemma hos Elisabeth på Åragatan, där värsta påskmiddagen dukades fram, till oss förvirrade själar som hamnat där. Sju "barn" på plats varav endast två var hennes egna...

       


På tallrikarna låg dessutom varsin liten påskpaket... :)



    
Killarna tramsar på...



Efter så mycket mat att vi nästan höll på att spricka och ungefär lika mycket dricka (om inte mer) var det dax att titta in om Jennie som hade lite partaj hos sig, Dock var de nästan redan på väg ut och då nån gång utmed vägen tyckte jag det var en bra ide att vi fortsatte hemma hos mig! Då jag bara bor 100 meter från henne'

 
Hos Jennie... Kylskåpspoesi och Patriks leksakspeng...



Så det flesta drar vidare hem till mig (Magnus och Jennie sticker till stan) Dock kommer Magnus tillbaks och en del andra dyker upp. Tror det var strax under 20 pers som invigde lägenheten, jag tror även att de som var här blev bjudna till den "riktiga" inflyttningsfesten. Skulle det vara så att de faktiskt dyker upp så kan man räkna med att det kommer bli hysteriskt mycket folk här!

Kastade ut de sista, eller ja faktiskt allihopa vid 4 tiden, då tyckte jag minsann att det var nog!
Ångesten smög sig på, samtidigt som jag öppnade ögonen och konstatera att det såg ut som FAN överallt. Tror eventuellet det fanns mer dricka på golvet än vad folk faktiskt fått i sig utmed kvällen och det var kladdigt, glas, burkar och flaskor överallt!

Men efter en tur med så mycket soppåsar jag rimligen kunde bära till soprummet och 2 golvtorkningar senare är lägenheten tillbaks... Tack och lov har jag iaf mått mycket bättre än jag förtjänat!



 


Ensam med mina tankar...

....vilket jag själv valt att vara!

Jag är den som brukar säga till alla att det hjälper inte att deppa ihop, att man mår bättre med folk omkring sig...

Det här är inte likt mig alls, men när Linda gått härifrån vid 17 tiden tog all energi slut.

Jag gick bara in och la mig raklång på sängen och hur mycket jag än kämpade tog det mig fram tills nu att överhuvudtaget orka resa mig igen.
Jag ville bara gråta och hoppas att det skulle kännas bättre efteråt, det brukar ju göra det. Men ni som känner mig ordentligt vet att jag inte KAN gråta hur mycket jag än försöker. Tårarna kommer fram i ögonen men där tar det stopp hur mycket jag än försöker... Det går bara inte....

Nu har jag förflyttat mig ut till soffan. Längre än så lär jag inte komma idag som det känns nu.

Jag trodde att jag behövde ensamtid för att strukturera upp tankarna i mitt huvud och hitta ett sätt att leva med den märkliga situation som uppkommit, men det enda som återkommer i skallen är frågorna "Vad händer?" "Vad har hänt?"  Hur jag än vänder och vrider på allt så kan jag inte se det klarsynt och förstå. Kanske är jag trög, jag vet inte.

Att en enda person kan få ens värld att stanna på detta sätt är helt ofattbart.
Jag har sagt vart jag står, mer än så kan jag inte göra. Men jag orkar inte ha det så här. Det hemska är att jag inte heller kan släppa det och bara gå vidare. Det har varit gått för långt och blivit för starkt för det. Det har sagts för mycket, det har visats för mycket känslor. Få människor har kommit mig så nära att jag öppnat mig och vågat visa mig så sårbar som jag gjort den här gången....

Nu orkar jag inte längre hålla fasaden uppe och låtsas att allt är bra när det inte är det.  Jag orkar heller inte älta detta med någon, det hjälper inte, det river bara upp mer tankar och frågor...
Det räcker att det finns i mitt huvud och spelas upp som en gammal film, som hänger upp sig med 10 minuter kvar och man inte får veta om det blev ett lyckligt slut eller inte....


Detta är absolut inget  "Tyck synd om mig inlägg"
 Utan precis som alla andra inlägg ett stycke om hur jag har det och vad jag känner. Och precis som när det handlar om positiva saker så handlar denna bloggen om att skriva av sig, det brukar kännas bättre efteråt och förhoppningsvis har det samma inverkan denna gången med....

Fyra dagars ledighet...

... utan en massa "måsten"!

Hur skönt som helst och ytterst behövligt. Dessa dagar har jag bestämt att jag ska ägna åt mig själv, göra det som faller mig in och bara ta hand om mig själv samt försöka hitta tillbaks till någon slags balans i livet!

Under dessa dagar har jag bara planerat två saker. Påskmiddag imorgon kl 18 uppe hos Veronica och Daniels mamma! Det ska bli trevligt, samt löprunda med tjejerna på måndag.

Idag startade jag dagen med en kopp kaffe på bakgården, och upptäckte hur "svensk" man är. Vi har ett trädgårdssätt där bak och där satt redan en av grannarna och åt frukost. Det kändes som man trängde sig på. Men kaffet avnjöts med en tidning som sällskap.

Har även hunnit vara trevlig mot andra grannar. Någons post hamna i min brevlåda häromdagen och jag studsade upp med det till rätt mottagare, har postat in bruksanvisningen till spisen i den gamla lägenheten som av misstag flyttades med upp här, samt varit trevlig mot den lite äldre damen mitt emot som behövde tvättstugan en timme extra idag! Mycket mer än så kan man inte kräva :)

I eftermiddag får jag besök av Linda och magen (som jag misstänker är superstor nu), om Oliwer kommer med återstår att se. Linda ville lämna honom en sväng till sin mamma för att få en paus och jag ville träffa honom. Hur det blir återstår att se! Oavsett hur det blir ska det bli kul att träffa Linda! Min tanke var egentligen att åka ut till dem och se hur det blivit i deras lya efter renoveringar men Pelle jobbar natt, så det får vänta!

-------------------------------------------------------------------------------
Nä, ut på bakgården med en bok som sällskap nästa!!

Tröttare än de flesta!

Var uppe vid 6 i morse och traskade mig till körskolan! Körningen gick bra och man känner att det går framåt, det känns skönt.

Jobbet var segt idag, tror det var så att jag var seg, har varit mycket den sista tiden med aktiviteter och man visste att man sluta tidigare och att en massa saker vänta efter jobbet!

En sak som är skönt är att knäet känns helt ok, känns liiiite liiiite när jag går i trappor men thats it! Därmed är jag redo för nästa pass på måndag! :)

Efter jobbet så var det dax för en tur till Mörarp och Veronicas "lilla" 3 åring, gick bra även idag, men jäklar vilka älg-kliv han tar, helt magiskt, känns typ som att han ska rusa när han bara skrittar som vanligt. Idag satt dessutom Veronica upp ordentligt och det gick bra! Inga större protester över detta! Dock ska jag komma ihåg att ha ett par vantar på mig nästa gång så jag slipper få ont i händerna!



Väl på väg tillbaks till stan blev det att hämta lite cider till, denna gång till Veronica, och inom för att skaffa en blomma!

Blomman var till Peter som idag (igår) slår till och fyller 35 år! Så hem, tvätta av sig (själva duschen fick vänta då tiden var knapp) Studsa bort och gratulera lite snabbt och lätt, ville inte krocka med folket som skulle dit på middag!

Väl hemma blev det en dusch sen somna jag som ett barn på soffan ett par timmar, nu väntar sängen och det bästa är att klockan inte kommer ringa imorgon även om det är fredag!!!

------------------------------------------------------------------------------------------
Missade förresten att flyga till Blåkulla idag, känns sådär, menmen, ny chans nästa år!!!

Snart långledigt!!!

Dock är det en lång dag imorgon, inte jobbmässigt men iaf!

Klockan kommer ringa ytterst tidigt, då det är körning innan jobbet! Så kl 0700 så ska jag finna mig körskolan! Efter jobbet som slutar lite tidigare än vanligt väntar en tur till stallet med Veronica, Inridningen ska fortsätta, och planen är väl att kraken ska ha en ryttare på ryggen!

------------------------------------------------------------------------------
Det känns lite som det kändes lite efter jul, totalt ovisst....
Jag vill veta om jag ska bita ihop eller bryta ihop...
Jag vill/orkar inte gå igenom 4 dagars ledighet utan att veta...

Aktiva onsdag!!

På väg hem från jobbet ringer kousaijnen Emilia och vill komma på inspektion av nya lyan, bara att hoppa av bussen och invänta att hon hämtar upp en på Maria Station. Väl hemma är jag hungrigare än de flesta och konstaterar fort att om jag ska orka med även en lättare runda i Pålsjö skog bör jag äta något. Pasta och pastasås kokas ihopa och givetvis äter jag för mycket...

Kl 18.50 är det samlig borta hos Josse för att ta sig till skogen, och projekt   "I FORM 2009". De andra (Josse, Mia och Therese) skratta hjärtligt när de såg mig och Jennie hoppa ur en bil där på parkeringen bara för att hoppa in i nästa (det tar säkert 5 min att gå till Josse) Men Emilia skulle ändå åt det hållet så det var dumt att inte nyttja henne!

Väl på plats i Pålsjö möter vi upp med Veronica som cyklat dit och Jenny som kommit med sin bil! En 2 kilometersrunda bestämdes och med undantag för ca 20 meter (för att skaka knät) så sprang jag minsann hela slingan.
Knäet gjorde sig givetvis påminnt,  började spänna som fan över knäskålen när jag sprungit ca 500 meter, men men, vi får väl se hur det känns imorgon! Diverse övningar utfördes både under själva löppasset men framför allt när vi kommit tillbaks till bilarna igen!
På måndag kl 18 är nästa pass satt!

Att det är roligare att springa/träna ihopa fick vi konstaterat, och bara knät håller ska säkert även konditionen komma så småningom!!

Eventuellt får en kamera följa med nästa gång så det finns bildbevis på att det verkligen händer på riktigt, förstår att det kan vara svårt att förstå :)

Tack för denna runda tjejer!!!


Halva veckan avklarad!!

Ja iaf om man ser det i arbetsdagar, kanske tom lite mer. Vet inte riktigt när vi slutar på torsdag.

På tal om torsdag, så är det då jag ska köra, inte idag. Det var ju skönt att jag kom på det redan igår, hade varit lite trist att upptäcka det på plats där kl 7 i morse!

Ikväll var det middag hos Jenny, gryta gjord av rumpstek serverades, mycket smaskigt. Som vanligt avhandlades några i våra mått mätt ytterst viktiga punkter och en och annan fest inplanerades.

Jag och Josse lekte även en del med "en-sån-där-ja-sak-som-liknar-en-visp men är en hår-bottens-kliare/massör-grej" Hur skönt som helst!

Ikväll ska jag komma i säng i ytterst vettig tid, känns som det behövs! Speciellt som vi ska ut och SPRINGA imorgon, skaran som ska med växer ständigt här! Trevligt!

Om nån mer vill med så är det bara att höra av sig!
Vältränade människor undanbedjes dock!

Woooppaadooopppiiieee!!!

Vilken kväll!!

Turen till stallet gick över all förväntan, "Kravall" skötte sig mer än exemplariskt! Första gången han hade ett bett i munnen, första gången med en sadel på ryggen, första gången med en sadelgjord runt sig, första gången med en person hängande på ryggen!

Ett litet flipp fick han och Veronica fick hoppa av (givetvis landa hon med ena foten på min vad) men man får väl säga att det i det hela gick bra!

Hem, duscha, hoppa i icke-stallstinkande-kläder, dra fram årskortet och iväg till Olympia!


Skönt att säsongen är igång igen!!!

Vinst blev det minsann oxå, 1-0 efter straff av Lantz! Gott gott!!!

En inre önskan jag har är iaf att herrn vid sidan om mig inte har ett säsongskort.
Om jag vill ha matchen kommenterad in i minsta detalj kan jag se den på TV! TACK!!!


----------------------------------------------------------------------------
Nä en signal till Svensson innan sängen kallar :)






Önska mig lycka till!

Nu är det dax för det nygamla intresset, hästar!

Veronicas unghäst ska ridas in, detta har jag blivit inblandad i på något skumt sätt! Förhoppningsvis kommer jag tillbaks med alla kroppsdelar i behåll!!!

Förresten??

Har jag gjort något konstigt som jag borde känna till?

Besöksloggen har idag skjutit i höjden REJÄLT!

Detta har inträffat förr i en lite halvkänslig situation. Då var det någon från en stad lite söder om den jag bor i, som fann mitt liv ytterrst intressant att studera under en period....

Idag har någon/några i Helsingborgregionen utmärkt sig, EXTREMT!!!


Ny vecka, nya tag!

Veckan som kommer innehåller många "att göra". Inte många lugna stunder. Dessutom innebär många nyheter och förändringar i min tillvaro!

För det första är det en hälsosammare livsstil som gäller nu, härmed är det slut på snabbmat och onödigt snacks. Nyttigt ska det vara och ca 3 kilo ska bort från kroppen! Låter kanske inte så mycket men om man inte tar tag i det nu så vet jag hur det kan sluta, och jag vill inte hamna i den sitsen jag var i för några år sen när det var närmare 20 kilo som skulle bort!

Imorgon ska jag direkt efter jobbet med Veronica till stallet för att hjälpa henne med inridningen av hennes 3 åring. Hästar har jag ju sysslat med förr, men det är mer än 10 år sen jag lade det intresset på hyllan! Får se om de gamla takterna sitter kvar!
Kl 20.00 ska jag sen infinna mig på Olympia för första allsvenska matchen för den här säsongen. Premiärnerverna har dock inte nått mig ännu, men vem vet de dyker kanske upp!

Tisdag inleds dagen med körning kl 7 på morgonen, efter jobbet är det sen dax för Jenny att stå värd för vår "varje-månad-återkommande-halvhemliga-tjejmiddag"

Onsdagen är väl den dag som kan få flest att personer att höja på ögonbrynen. Vi ska ut och jogga!!!
Jag, Josse, Jennie och Veronica ska ge oss ut i löparspåret minsann! 3 personer med knäproblem av olika slag och en fjärde önskar nog att den kunde säga att den hade det! Hur detta ska gå är fortfarande skrivet i stjärnorna!

Torsdagen har inga aktiviteter inplanerade ännu men det kommer säkert något konstigt.

Efter det är det lååååångledigt och påsk, vad som händer då återkommer jag med när det blir aktuellt!

Givetvis kommer jag även att rapportera hur dessa evenemang ovan fortlöper, men nu ska jag hoppa i säng så jag har en rimlig chans att klara av allt det här!!!

Sköna söndag....

En dag full av tankar, och lite annat med!

Dagen började givetvis med att jag vakna innan tuppen harklat sig för att gala sin morgontrudelutt!
I alla fall i förhållande till när jag gick och la mig. Strax efter 8 imorse öppna jag de blå ögonen första gången. Givetvis tyckte jag det var på tok för tidigt att hoppa ur sängen och jag försökte somna om...
Det gick INTE! Tankarna flög rundor, gårdagens intryck blandades med alla tankar sen innan. Vid 11 gav jag dock upp och steg ur sängen!

Pysslade lite i lägenheten  (som snart ser fullt acceptabel ut) och efter ytterliggare lite tankar bestämde jag mig för att få ut nått lite av den här dagen! Drog med mig Jennie ut på ÖB och Willys för lite inköp, kanske inte de ställe jag hänger på dagligen, men kände för att gå en runda och då var det en bra kombination!!
En ny "hylla" till duschen och en konstig tacoblandning fick äran att följa med hem iaf!

Efter denna runda som blev lite längre och lite mer tröttsam än planerad har det pysslats lite till, och funderats betydligt mycket mer!
Ju mer man tänker på det desto konstigare blir liksom allting....

Tanken var oxå att jag skulle ta en diskution med mitt "samvete/vettiga röst" Åsa Svensson om det hela. Hon är ytterst bra att ha i såna här situationer, bor lagom långt borta, just nu i Jönköping, känner inte till allt utan kan ge en objektiv bild av saker och ting på ett helt annat sätt än de som bor och vistas i ens närhet alltid.
 Dock verkar det inte bli idag, hon är på väg hem från Norge, tyvärr blev laddaren till hennes mobiltelefon kvar i grannlandet!

----------------------------------------------------------------------------------------
Jaja, jag grubblar väl vidare lite till tänkte jag (eller ja det tänkte jag väl egentligen inte men jag VET att det är så det kommer bli)


Idol och utekväll....

Lite cider och en och annan drink slank ner i magen hos Jennie, tillsammans med Veronica och Magnus! En trevlig kväll där vi "hjälpte" Jennie att bli lite mer frispråkig. Hon gör framsteg på den fronten .

Under en rökpaus hade Jennie avslöjat för Magnus att JAG(?) var hennes IDOL(?). Ja iaf i detta sällskap då de andra är lite mer frispråkiga än mig. Jennie vill helt enkelt komma upp där jag är, inte nå Veronicas nivå, det vill nog inte jag heller!!! Haha...

Innan stan kallade drog vi hem om mig en liiiiten sväng, min dator var fortfarande på och jag kolla lite snabbt innan vi gav oss iväg.
Att en rad någon har skrivit kan påverka en så mycket som det gjorde är en gåta! Men det gjorde det!

Helsing blev första anhalten, det "scannades" av så fort vi kom innanför dörrarna. UtPosten fick senare samma behandlig! Efter detta kunde jag andas ut lite och slappna av lite iaf. Planen var att sen gå hem när dessa ställen stängde sina dörrar för kvällen.
Jennie hade redan kastat in handduken då.

På promenaden ner mot Knutpunkten sprang jag och Magnus på Lina som drog med mig in på Cardinal. Inget höjdarställe denna kväll, kändes som alla utom vi var 21 år eller liknande, så planen på att ta sig hem dök upp IGEN...

Givetvis blev det inte så denna gången heller, när jag kom utanför Harrys stod Veronica där. Hon skulle oxå ha gått hem, men något hade förändrats på hennes front oxå! Givetvis hängde jag med in där oxå! En del bekanta ansikten (äntligen) Bla i kön träffade jag på en gammal klasskompis från gymnasiet! Trevligt som sjutton!
Lagom med folk på stället och lagom många man kände och kunde växla några ord med. En ganska LAGOM avslutning...

Kvällen avslutades slutligen för mig vid 3 tiden då mina linser hotade med att lägga av totalt.
Att blinka var nästan lika omöjligt som att dela något som limmats ihop med Karlssons Klister!

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Jag blev inte det minsta lilla klokare på saker och ting under gårdagen..
Jag såg det jag såg..
Hörde det jag hörde...
Någonstans gav det en lättnad..
Någonstans ledde det till ytterliggare förvirring..
Vad det innebär i förlängningen har jag inte den MINSTA susning om...
I vanlig ordning....
Den som lever får se!!!!

Jag lever...

...precis som förutspått!

Dagen "inleddes" med en promenad nere vid Gröningen och vidare ut norrut i det strålande vädret!



En bit efter Pålsjö stannade vi och njöt av solen och passade på att gunga en sväng, inte varje dag man gör det! När vi satt där dök även förra kollegan Peter och hans Jenny upp och snackade skit en stund innan de begav sig vidare

     


På väg därifrån hämtar vi upp lite dricka som beställts, ett flak cider fick följa med mig hem.

Hem och svida om kvickt inför mormors kalas, Veronica skulle åt det hållet  och hämta upp mig, efter en sväng om Maxi i Hyllinge nådde jag fram och gratulerade. Var ytterst tomt utan morfar där.

Nu lagas det mat, sen kallar duschen högljutt på mig inför kvällen bravader. Till skillnad från
Jennie, så tror jag att vi hamnar på stan, åtminstonde en liten runda! Efter så här fint väder hela dagen lär allas humör vara på topp!!!


-----------------------------------------------------------------------------------------
Förresten att jag höll på Häcken idag kunde ju kvitta. Givetvis ska MFFs nyförvärv göra "succe" direkt och avgöra med 3 sketna minuter kvar... Grrr.....

Vilket vädet :)

Gårdagskvällen var trevlig. Precis som förutspått! Brukar sällan bli fel när en bunke tjejer och en hund "trängs" i en soffa! Efter en stor laddning tacos bänka vi oss framför TVn. Sändningen var precis som informationen jag fått från Kalmar. Tyvärr valde de att INTE visa Rebecka. Lite tråkigt, men där är inget att göra åt det!
Kvällen avslutades vid halv 12 snåret, efter att Josse spått Mia, så nu vet vi även vem som är "Mannen i hennes liv" (även om vi inte vet VEM han är)

Idag är det en massa som ska göras. Eller ja, allt är relativt, mormor fyller år så jag ska masa mig ut till Åstorp. Inte helt upplagd för det, men jag antar att det blir ramaskrik om jag inte visar mig där!
Innan dess blir det en promenad i det fina vädret med Josse och Jennie. Även om jag har 1 miljard saker att fixa här inne så kan jag inte motstå det fina vädret... Trixa här inne kan man göra när det regnar, trots allt är här så pass i ordning nu att man slipper snubbla över saker iaf!

Vad som händer ikväll har jag inte riktigt koll på, ett par olika alternativ finns. Alla verkar dock innehålla alkohol och som det känns nu skulle jag kunna tänka mig en softarkväll..
Men men, den som lever får se vad som händer, och leva planerar jag iaf att göra...

-----------------------------------------------------------------------------------
Idag börjar dessutom allsvenskan...
Gissa vem som håller stenhårt på Häcken idag :)

Talang och tacos!!

Då var ytterliggare en arbetsvecka till ända! Skönt värre!!

Ikväll väntar tacos med tjejkompisarna, idag är det Mias ställe som invaderas! Eller invaderas är väl fel ord... några stycken ska käka och dricka gott.
Samtidigt som vi GIVETVIS ska titta på Talang 2009. Kan vara jag som propagerat igenom just den biten med Talang, men vad sjutton, systerdottern Rebecka är med ikväll. Givetvis tvingas alla i min närhet avnjuta detta oxå :)

Har jag varit i Kalmar med plakat ska jag minsann se det på TV oxå :)

Dax att röra på sig!!!!


Det tar sig minsann...

... på många olika håll!!

Framförallt i flyttprojektet. Målade idag toalettdörren i gamla lägenheten för sista gången, allt annat var redan städat och klart där, nu är alla nycklar inlämnade, det känns skönt att vara av med det...

En våning upp där jag numera håller till börjar snart oxå likna ett hem.
Sovrummet och vardagsrummet är klara. Eller ja för stunden iaf. Kommer säkert inte se ut så här om ett par veckor eller så. Gardiner ska upp eventuellt även nån tavla, en del nya prylar ska införskaffas. Men där står iaf inte flyttlådor och påsar överallt....
Köket däremot är fortfarande totalt obrukbart, allt jag inte vetat vart jag ska göra av riktigt har hamnat där. Kanske inte bästa placeringen, men åtminstonde en tillfällig lösning som gör att det mesta här ser ok ut iaf.

Tror jag kommer trivas bra när allt är på plats...

Därmed passar jag på att tacka de som hjälpt till i denna korta flytt med saker som att packa, bära, fixa och städa. Bara säga till den dag ni behöver hjälp att flytta :)

Annars rullar det mest på som vanligt, var lite halvfrånvarande på jobbet idag.
Det började med att bussen körde förbi mig med texten "FULLSATT" och jag fick ta en minst annorlunda väg till jobbet, men jag kom dit, inte allt för sent med tanke på hur dagen började. Väntade oxå ett par samtal idag som gjorde att jag inte riktigt kunde fokusera på det jag skulle. Ett av dem inkom i form av SMS mot slutet på dagen, de andra uteblev totalt.

Nu ska jag luta mig tillbaks och göra absolut INGENTING mer idag och njuta av att slippa se allt som skräpade runt mig tidigare.....