En LÅNG Långfredag!

Givetvis hade jag ju missat att stänga av alarmsignalen på mobilen, som ALLTID står på väckning måndag- fredag. Så precis som vanligt ringde den kl 06.45, och på något märkligt sätt så var jag pigg redan då.

Vid 11-snåret messa Josse och undra om vi skulle hitta på något roligt! Jag är ju sällan främmande för sånt, dock hade jag planerat ett besök av mina föräldrar.

Dom dök upp vid halv 2 snåret, med en MASSA mat till mig (ja dom är snälla o fryser in en massa överbliven mat till mig) Så nu har jag en bunke nya matlådor i frysen. Strax efter dök även Josse in här, och ett par minuter senare även Angel. Josse hade en MASSA ideer på hur man kunde tillbringa denna dag.
Mina föräldrar var ytterst förvånade över att en SÅ energisk person tillhörde mitt umgänge!!!

Josse o Angel drog hem till Josse o käka lite. När mina föräldrar hade avlägsnat sig drog även jag mig bort till Södra Stenbocksgatan, med mig på vägen hade jag en inköpslista; Pärlsocker o Muffinsformar!

Bakning & äggmålning stod på schemat!
Kreativt värre!!!
Och som vi baka!!!



       


Under jäsningar o liknande stod äggmålning på schemat!
Angel var superduktig och "blåste ut innehållet" i vars 2 ägg! När det var dax för själva målningen insåg han på något sätt att detta kunde vara lite genant att syssla med och försökte med bästa förmåga neka till att detta var något han sysslade med!

           
Förnekelse-stadiet....



Här skymtar penslen som avsöjar hans medverkan...


Här syns det på riktigt!!!


Och här har vi resultatet!


Kvällen avslutades med att även Jennie slöt upp till sällskapet. Lite Lets Dance på dumburken, 2 flaskor vin, och en himla massa snack senare är man hemma.

Nu gäller det att ladda upp inför morgondagen, då det är Påskfest, vilket innebär fjärde dagen i rad med alkohol!
Så med andra ord kallar sängen hysteriskt på mig nu!!!

Firmafest, Singstar & Volleyboll!!!

För att inviga Påsken o häxornas färd till Blåkulla slog vi till med en liten företagsfest!

Närvarande var ingen från Göteborgskontoret, majoriteten av Helsingborgskontoret, några hade andra planer, en av de frånvarande Niklas spela 5:e och avgörande match i Volleybollens kvartsfinaler!

Efter en himla massa Tacos, stod Singstar på schemat! Javisst, vi delade in oss i 2 lag, jag var lagledare i mitt lag, vilket jag skötte med största brillians! Lyckades se till att jag bara behövde sjunga TVÅ gånger (vilket är personligt rekord).
Innan vi drog upp på andra våningen för detta spektakel hade vi givetvis hållt ett öga på hur det gick för Nicke Nyfiken i hans match... då låg dom under med 2-0 i set och hade varit TOTALT utspelade...

Under tiden Singstar-turneringen pågick samsades vi om att springa ner en våning och kolla till resultaten... för varje gång blev det mer och mer spännande... i 5e och avgörande set våga vi knappt trycka på "uppdatera-knappen"

I stället för att försöka förklara vad som hände väljer jag att citera;
Sportens Lennart Norlöv har följt laget sedan slutet av 1980-talet.
- Jag har varit med om ett och annat SM-guld. Men detta är en klassiker. De är helt utspelade i två set och ligger under med 14-11 i det tredje. Då kan man inte vinna...
MEN DET GJORDE DE! Och vi kollegor ser fram emot fler turer till Örkelljunga den närmaste tiden!

Efter ytterligare lite SingStar, som givetvis mitt lag vann (tror jag) Stack vi vidare ner på stan, eller iaf vi tappra som fortfarande var kvar. PL13 var första destinationen, det är väl kanske ett trevligt ställe, men många märkliga människor hänger där! Vidare in på stället mittemot, Telegrafen. Där sprang vi på Jonas, Jeanette, Pål & Ia. Det var givetvis trevligt det med! 

Kvällen avslutades med ett personligt rekord! Jag var hemma ÅTTA MINUTER ÖVER ETT!!! Så tidigt har jag aldrig varit hemma från en fimafest! 


       

Dessa middagar!!!!

Japp idag var det dax igen!
Dagens ändamål; Catch-up med Josse, som varit i USA lite mer än en vecka!

Grundtanke? Jag, Josse, Jennie, hemma hos Josse. Men som de flesta vet vid det här laget blir det sällan som man tänkt sig.

I stället hamna vi hos mig, och närvarande var Josse, Linda, Julia & en vän till henne (som jag dessvärre glömt namnet på), samt hunden Shiva!

Hemlagad pizza fanns på önskemål, javisst, fick ett recept på deg av Josse, som antagligen lider av jet-lag fortfarande, om jag skulle följt det hade jag behövt en egen mjölkvarn i min närhet!
Slog i stället till med Kungsörnens färdiga mix och det verka vara till allas belåtenhet i slutändan.

   


Alla blev uppdaterade på saker o ting i varandras liv. Inga större förändringar egentligen, mer än möjligtvis att Linda blivit snäppet större än sist!
Men det är förlåtligt och förståligt då bebisens ankomst närmar sig med stormsteg. Den 6 maj är den lilla/lille beräknad. Inför denna första bebisen i kompisgänget, övade jag idag på att hålla chefens bebis Jack på jobb. Helt nervös för sånna saker, dom är ju typ hysteriskt små o man är rädd att dom ska gå sönder. Men Jack överlevde, så det kommer alldeles säkert Amanda/Oliver oxå göra!



Bara imorgon kvar,sen är det långledigt som gäller, dock ska det avslutas dagen med en liten firmafest!!

Middag & Melodifestival!!

Efter en ytterst lugn fredag var det middagsdax med melodifestival hos mig igår! Lite välkommen hem middag för Thailandsresenärerna helt enkelt! Här missas inte några tillfällen att fira någonting!

En soffa bars in in från grannen, papperstallrikar och plastglas bars ner av Jennie.

Tacos var önskemål av mat och givetvis skulle det tillgodoses
Angel var skickad för att handla lite saker som behövdes. Bland annat hade jag skrivit hårt och mjukt bröd. Efter att ha plockat en pågenslimpa (mjukt bröd) och stod och titta på knäckebröden, insåg han att det nog inte var så jag mena och förståndigt nog lyfte han luren o ringde. Kunde blivit en annorlunda tacosupplevelse av detta annars!!!

Maten smaka bra och melodifestivalen kom igång!

image361



Vi var väl i denna lägenheten rörande överrens om att Sanna Nielsen BORDE ha vunnit! Därmed! Skrota juryn, låt folket bestämma!!!

Lyckades även få en bild på på mig o min nya idol!!

 


Förresten det måste vara något magiskt med mitt golv, folk verkar tycka det är EXTREMT skönt att ligga på! Båda syskonen Elg testade detta utmed kvällen. Dock glömde vi dokumentera Daniels besök där... fast även denna liggställning måste betäcknas som unik!

  



Idag har det varit bakismat med Jennie och Angel! efter maten traska Angel in till sig och jag o Jennie la oss för o kolla lite TV... och somna! Det var iof behövligt, men nu är man pigg igen, och det var ju mindre bra!!!


Irriterande!!!

Stressa hem idag för att tvätta! Helt säker på att det var idag, därför blev jag ytterst förvånad och irriterad när jag hörde att maskinen redan var igång. Tankar om idioter till grannar passerade hjärnan...

Väl nere i källaren kolla jag på schemat, givetvis var det jag som var förvirrad... min tvättid var igår. Typiskt!

Men jag har iaf fått städat här idag! Dammfritt värre.

Ikväll kom Jennie och åt lite negerbullar (nej det får man inte säga, men jag är uppvuxen med det!!!) och drack kaffe.




Dessutom ser hennes arm helt mongo ut!!!!!


----------------------------------------------------------------------------------------

Josse!!! Hoppas Amerika står kvar med dig i landet!! Här hemma e det ganska lungt! Både jag & Jennie väntar på en uppdatering från dig!!! Du måste ha nått att berätta!!!!

På besök i Örkelljunga!

Japp idag åkte jag, två kollegor och den enas flickvän till Örkelljunga för att titta på Volleyboll! Anledning? En annan kollega Niklas spelar där!
Har aldrig sett en match tidigare, och knappt varit i orten där vårt närmaste lag ligger i högsta serien!

Utrustade med en GPS-mojäng gav vi oss iväg! Denna hightech-maskin hade den körande kollegan förprogrammerat! De jag sett tidigare skriver man in adressen på, denna var det telefonnummer man angav i stället!
Perfekt ju! Förutom att telefonnumret gick till Klubbstugan i stället för Idrottshallen, men va sjutton, nu har vi sett den med! Gäller att passa på!



    
Kollegan är han i annan tröja än de andra, och nej, han har inte gått vilse, det ska vara så!!


Matchen förlorades, men det var en trevlig tillställning! Mycket roligare än jag hade föreställt mig! Kan kanske till och med kan tänka mig att åka till Örkelljunga igen om dom skulle klara gå vidare!!

Handla på ÖB--kan det vara dramatiskt?

Jajamensan!!!

Stack dit för o handla.. ja ni vet sånt man handlar där, disktrasor, schampoo osv. Med mig hade jag exet (som efter mycket nogrannt övervägande fick följa med) Han är nämligen otåligare än en 3-åring att ha med sig i affärer. När jag hade yrat klart och var på väg mot kassan utbröt värsta kalabaliken i butiken!

Ett biträde börja springa efter en kund, som bara vråla: -JAG HAR INTE STULIT NÅGOT!!!
Med hjälp av modiga besökare lyckades de brotta ner killen....

Stöldgodset ramlar ur hans jacka...
Tro det eller ej, ett 30-tal tandborstar, och ett ex antal tandkrämstuber sprids runt mannen!!!

 Undras vad han skulle ha alla dom till????

Imorgon väntar nya äventyr som förhoppningsvis oxå blir dramatiska (men förhoppningsvis på en helt annan nivå) Vi ska nämligen iväg o se kollegan Niklas spela SM-kvartsfinal i Volleyboll!! Örkelljunga-Hylte!?!
Ja någon gång ska vara den första som man kollar denna sport!
Undras om jag kommer förstå något!!!! Jag vet iaf att det gäller att vinna 3 set!!

Söndagen!

Vakna oförskämt tidigt (i förhållande till när jag gick o la mig)

Mådde oxå oförskämt bra, bakiskuren från Naturapoteket fungerar tydligen.

Fick en mindre chock när jag starta datorn och insåg att LINDA gått med på FB... Det var den sista jag kunde tänka mig där!

Efter lite filmtittande blev jag dock trött o sov ett par timmar (för mycket) och är därmed nu piggare än Piggelinglassarna vi hade i drinkarna igår....

Skulle precis sätta igång o laga mat när det knacka på dörren, utanför stod grannen, det är väl inte helt ovanligt att han tittar in. Det jag ABSOLUT inte var beredd på var sällskapet han hade med sig!

Nyhemkomne Thailands-resenären, traska oxå in, och "välkommen-hem-kramen" som jag utdelade gjorde mig TOTALT  förvirrad, i efterhand minns jag ingenting av vad jag sa eller gjorde, har heller ingen koll på om dom var här 1 minut eller 10 minuter....

Hjärtklappningar och total förvirring var följden... Vet inte om jag är glad eller inte över att ha träffat honom igen, inte heller om jag saknar honom mer än innan... Det enda jag vet är att känslorna jag har  inte är borta och att  grannen BÖR FÖRVARNA mig i fortsättningen

Gav upp tanken på att laga något avancerat. Hemlagad potatisgratäng med kyckling, ersattes med pulvermos o micro-tinade köttbullar...Detta borde den mest inkompetenta kock klara av... Dock ej jag... Misslyckades med pulvermosen, ett halvt kilo salt eller liknande ramla ner...

Jaja, jag åt det iaf. Sen dök Linda o Shiva upp här  (som tur var) Hon behövde FB-hjälp, gick väl sådär, ett litet tag blev hon Amerikansk medborgare... dock är hon svensk igen!!

Nä ett nytt försök att sova!!!

80-talet, en färgchock???

En färgsprakande show, med udda kläder!!!

image349

Festen var trevlig, inga större skandaler så här följer lite mingelfoto...

  


Gått upp sen 70-talet??

    



Efter diverse klädbyten, drog vi ner till stan.
Först Harrys och sen  (för min o Linas del) vidare till Cardinal!

Där var ytterliggare folk man kände, och det blev en kul kväll! 

Om...

.. folk i min närhet har tyckt att jag betett mig skumt, agerat märkligt och gjort ogenomtänkta val den senaste tiden (ungefär de senaste 2 veckorna) , har ni förbannat rätt i det! 

Jag har väl egentligen inte nån koll på varför saker och ting hände, och tyckte själv att jag inte var "som vanligt",  men efter en rannsakning av mig själv, var svaret VÄLDIGT enkelt...

Jag VILLE ha gått vidare...
Jag VILLE ha glömt mina känslor...
Jag VILLE ha blivit kär i någon annan...

Då hade allt varit mycket enklare...

Men trots alla konstigheter och desperata försök, så har inget av detta inträffat!

Och från och med idag som om det kan kvitta, man kan inte styra över känslor.
Det jag känner, det känner jag....

Det får helt enkelt ta den tid det tar!

Så härmed ber jag offentligt om ursäkt för alla märkligheter!

Ångest?? Nej, jag tror det finns en mening med allt som händer, även om en del är märkligt!