Dopet avklarat!

Givetvis gick det alldeles galant!!!

Jag var i tid, till min förvåning var även Linda och Pelle det!


Allt gick hur bra som helst och Oliwer skötte sig som en stjärna hela dopet igenom, och skrek inte en enda gång....


...förrän jag ville ha en bild med honom och mig...

Nu har jag då åtagit mig ett livslångt ansvar för denna lille krabat
   


Mer om dopet och händelserna dyker upp under morgondagen!!!

Imorgon är det...

... förutom lördag

Oliwers dopdag!!

Som vanligt är jag ju aldrig ute i god tid med saker o ting. Var flera månader sen jag fick inbjudan, trots det fixades inte presenten förrän idag. Eller jo, tidigare i veckan, men jag hade den i min ägo, först idag. Riktigt nöjd är jag!!! (Eventuellt försade jag mig oxå om vad det var)

Kläderna då? Jodå, det är oxå fixat.. idag.. En tur till Väla med med Linda o co löste det... så nu ska nog det mesta vara klart :)
Ska bara se till  att vara i tid imorgon! 

Var ju på apoteket på Stattena och fixade mina örondroppar idag.. får se om skiten hjälper.... och om jag minns både att ta dem och tabletten både morgon och kväll, nån som kan tänkas påminna mig???

Nyhetstorka???

Efter skaldjurskatastrofen här igår, gick det ett mail till vår vän reprotern på hd.se Marcus, med en bild på den äckliga varelsen. Tog inte långt tid innan han ringde, dock var det månadens stressigaste dag, och samtalet fick vänta till lunchen.

Fick minsann honom o garva ganska bra när jag berätta om den lilla incidenten, och ganska snart sa han; Det där kladdar jag ihop något om..

Resultatet då? Det hittar ni här...

Kanske var det inte riktigt så att vi trodde den levde... trots sina putande läppar och öppna ögon..

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Idag var jag förresten i en fiskaffär.... 2 gånger... det var nog lite otippat...
Men ibland så måste man ;)
Dock inga skaldjur med mig därifrån...

Skaldjurskväll med tillbehör....

Ann fyllde år häromveckan och på grund av diverse anledningar har firandet skjutits på framtiden, ikväll hade vi dock en liten samling här hemma hos mig för att tugga lite kräftor, räkor och allt som hör detta till (förutom snapsen då det är vanlig arbetsdag imorgon)

5 stycken var vi, det är ungefär så många som får plats i mitt kök. Var trevligt som vanligt när man samlar ett gäng tjejer. Dock var vi bara 3 st som verkligen åt skaldjur, Ia gjorde ett par försök men var lite för otålig för det, Andrea smaka minsann både en kräfta och en räka. När vi som verkligen äter det, åt så det nästan stod ut genom öronen...



När där bara ligger ett par räkor kvar i skålen utbrister Andrea:
-Titta där ligger en liten fisk bland räkorna...

Och minsann, där låg en SUPERÄCKLIG fisk och stirrade på oss...



Gissa om jag kommer ringa till ROYAL GREENLAND imorgon... Just nu bor den med sina överblivna räkkompisar i min frys (ja man ska ju inte frysa om dem, men i detta fall känns det som det kvittar)

Ett besök hos läkaren

Idag var det dax att att besöka läkaren. Sjukdom? Ett irriterande öra... har liksom lite tryck i högerörat och ibland gör det lite halvont. Har dragits med det ganska länge. Man har liksom vant sig, men med det jobb jag har, då jag ständigt sitter med ett headset på örat har det gjort sig påmint varje dag..

Kom inrusande på Vårdcentralen i sista sekund (som vanligt när det gäller mig) Men även som vanligt är ju aldrig en läkare i tid, så varför bekymra sig?
Givetvis fick jag en nyutexeminerad läkare... hon kolla i båda öronen och konstaterade att "det inte var som det skulle" SOM OM JAG INTE VISSTE DET...
Böjda trumhinnor, irriterade röda örongångar tyder på inflamation.. men jag hade inte ont så det kunde ju inte vara det som var problemet, örondroppar skrevs ut...
Efter att ha pratat med ytterligare en kollega, blev det även några slemlösande tabletter...

Hjälper inte detta blir det vidare remiss till sjukhuset....

Väl på apoteket visade sig att dom minsann inte hade örondroppar hemma... normalt?
Jaja imorgon blir det en tur till Stattenas apotek, som var det enda i regionen som hade det hemma i hela Helsingborgs kommun...

Jaja, det löser sig nog....


Pratbubblan har anlänt!

Igår kom den med fiskarna Sony & Ericsson..
















Numera har vi alltså "sällskapsdjur" på jobbet!!!

Dagarna rullar...

..  och efter en eftermiddag med delar av släkten i Åstorp, var det dax lördagskvällen med tjejerna var mestadels rolig.

Efter förfest här  (jag, Jennie, Jenny och Lina) där diverse tjejsnack avhandlades, trevligt som vanligt. En mindre trevlig detalj som höll på att ställa till det ordentligt var att min toalett tillfälligt gick sönder... Ja den e hel igen, var något i spolmekanismen som hängde upp sig... Under den kritiskta stunden blev givetvis ALLA kissnödiga, och som tur var, är jag fortfarande blomvakt åt grannen Julia, så hennes toalett fck tillfälligt lånas!
Väl nere i stan där vi örla runder lite här och var. Slutligen hamna vi (som vanligt, även om det nu var ett tag sen) på Cardinal, dock hade Jenny trillat av från vårt sällskap då!
Märktes att det var länge sen man var ute, det var verkligen en jätterolig kväll (iaf för min del). En del gamla bekantskaper stöttes på och även en och annan ny.. Däribland spanaren... Honom hade jag aldrig känt igen!

Utmed kvällen klippte jag även bort en bit av Jennies lugg...


... tyvärr var det inte det enda hon blev av med under kvällen, utan även en bit tand försvann på Cardinal, då någon lyckades smälla upp armbågen samtidigt som hon tog en klunk cider..

Jaja, mestadels var det en kul kväll, och efter en taxifärd hem ramla jag in genom dörren strax efter 5. Söndagen var därmed ytterst passiv...

Film hos Josse var vad jag pallade med!!!

Äntligen fredag

det innebär att ytterligare en vecka är avklarad :)

Men framförallt att helgen är här!!!

Har varit en lugn fredagskväll då bloggen har fått sig ett nytt ansikte (eller ja den har haft en hel del utseende de senaste dagarna) Dock börjar det likna nått nu och det får jag ödmjukast tacka Lari Salminen med bloggen
http://www.designadinblogg.se/ 

Imorgon är det fullt schema, morfar ska gratuleras ute i Åstorp, har fortfarande inte kommit på vad han ska få för något, han både ser och hör dåligt, vilket definitivt begränsar utbudet av presenter!

På kvällen lutar det åt tjejfest här, vilka som dyker upp vet jag fortfarande inte riktigt, men det blir nog trevligt, det brukar det ju bli...

Skulle egentligen varit iväg på kräftskiva, men uppenbarligen var det inte så poppis hos exets nya brud, tydligen skulle det inte uppskattas av henne om jag dök upp där... Hyffsat irriterad fortfarande på detta, men men... det var jag själv som valde att skita i det. Dessutom är det med stor sannolikhet uppskjutet/framflyttat....

Lär få ta en sväng till det kära Systembolaget med, om jag ska ha nått o dricka, samt att lägenheten bör få sig en liten städning innan folket dyker in... Känns som jag har och göra!

Idag var jag o kolla in Linda & Pelles nya lya ute i Björka, kan nog bli fint när de fått ordning på de skarpa färgerna som föregående ägarna hysteriskt målat med. Hjälpte minsann till och lägga lite golv oxå (med lite menar jag verkligen lite, 2 längder la vi dit) innan Pelle blev hungrig! 


Adoptionspapperna klara!!!!

Javisst, Josse var här och överlämna dem till mig för vidare förmedling under morgondagen!

Adoptionen är inget dramatiskt egentligen.. gäller Nav och Nas från IT-bubblan, som om allt går vägen snart flyttar till PRAT-bubblan, och får namnen Sony och Ericsson. Närmare presentation av dem kommer när alla papper är påskrivna.

I samband med detta blev det oxå lite taco-kväll som Jennie uppslöt till!

-----------------------------------------------------------------------------------
På jobb börjar det falla inte in i rutiner och vardag igen, alla är tillbaks och ordningen återställd. Ganska skönt faktiskt!!

----------------------------------------------------------------------------------
Har funderat lite på det här med bloggande, visst delar jag med mig av det mesta jag hittar på. En del presenteras lite kryptiskt, dels för att de som verkligen känner mig, kan räkna ut vad jag menar. Men framförallt för att jag själv ska minnas när olika saker sker/skett...
Därför kan jag inte låta bli att bli förvånad när man stöter på bloggar som tillhör folk man känner/vet vem är, som verkligen viker ut hela sina liv, där ingenting verkar vara privat eller heligt...
Förstår inte riktigt det....

Mamma Mia...

... en vecka går fort!!!

Förra veckan var första arbetsveckan efter semestern, och jag vetefan vart dagarna tog vägen. Man var lite i ett vakum där man bara sov o var på jobb. Eller ja så var det väl inte, kändes dock så!

Hann iaf med att gratulera min styvfarsa som fyllde 60 förra onsdagen. Lyckades oxå tajma att komma dit samtidigt som alla "generation äldre" släktingar och vänner var där. När jag säger äldre menar jag verkligen det. Mormor var en av de yngre... Snacka om förvirrade diskutioner, (då några av dem börja bli lite glömska o förvirrade) för att inte prata om när slutligen alla dessa människor skulle hem och ha med sig rätt käppar, koftor o väskor, tvivlar fortfarande på att allt blev fullständigt rätt där!!!!

Hittade säkert på en hel massa andra saker oxå, dock inga värda att nämna.

Helgen blev oxå en lugn tillställning, annars hade man nog aldrig lyckats hitta in i vardagslugnet.. Fredagen tillbringades hos Josse där vi kollade Notting Hill (som om man inte har sett den förr) men det var lagom avancerat för våra lagom tröga fredagshjärnor!

Lördagen börja med en fika... som bar vidare (dock ej med sällskapet) till Gröningen för lite strandtennis o fotboll med Josse o Assar. På kvällen blev det ÄNTLIGEN Mamma Mia på bio. Sällskap här?? givetvis Josse, men även hennes ekonomichef Elisabeth.
Har du inte sett den, gör det!!!!

Igår blev det en sväng till IKEA. Där shoppade jag minsann en ny TV-bänk.. En sån där LACK. Kan påstå att det ser ytterst tomt ut här när denna låga hylla i ekfaner, har ersatt 2 Billy bokhyllor och en TVbänk, allt i svart.... Kanske dax att sätta upp lite tavlor....

Har bokat tid för att kolla upp mitt öra oxå... Antar det är på tiden. Iof inget jag gnällt över, men det är ytterst irriterande... Nästa torsdag fick jag tid....

Sista semesterveckan..

..är nu slut.

Det har varit dåligt med uppdateringar.

Lagom till att jag återhämtat mig från kräftskivan drog jag på mig en förkylning som jag tampats med större delen av veckan. Men inte har den gjort mig sängliggande, har minsann nyttjat tiden ändå, även om man varit supertrött emellanåt!

Måndagen var ovädersfylld som sören, men inte hindra det oss från att i vanlig ordning ta oss till Olympia och se HIF vinna i regnet. En gammal kompis från Halmstad hörde av sig och skulle komma ner och se matchen. Han jobbar på Parrots som tydligen är en av  OLWs bolag. Med sig hade han en liten?? påse snacks



Detta kom alldeles lagom till att jag bestämt mig att skriva in mig igen på Viktväktarna (vilket jag oxå gjorde på tisdagen), de sista kilona SKA bort nu...

En fika med Elina på bakgården blev det på , vilken mage hon ligger inne med nu, snart bara 4 veckor till deras lilla bebis kommer!
På kvällen var Josse och Jennie här och åt lite mat, bytte bilder från ö-livet och pengar med varann.

Torsdagen lektes det med lille Oliwer och Linda, han växer för varje gång man ser honom, och är mer "med" och skrattar och har sig!

Oliwer



Fredagen var fullspikad!

En dag på stranden lovade Assar att ta itu med mina och Josses cyklar som alla hade diverse sjukdomar. Numera har jag 2 fungerande cyklar, och en av mina ringklockor donerades till Josses cykel som inte har i närheten av så många funktioner som mina har...


Assar mekar för fullt :)



Efter lite mat bar det iväg på nästa tillställning, "Ängelholm got talent"
Systerns minsta hade ju tagit sig vidare till nån final där. Denna gång sluta hon 3a, och var ytterst missnöjd med det. Kan tillägga att en del av dem hon tävla mot denna gång var 14 och 15 år, medans hon endast är 8 år.

         
Stora delar av Familjen Karlsson, de medtävlande och en besviken Rebecka



Lördagen bjöd på lite fest, hos nya bekantskaperna Micke & Linn och utgång, en hyffsat lugn sådan skulle jag vilja påstå, om man bortser från vår skönsång, som vi bjöd alla på, varesig de ville höra eller inte...



Nere på stan svek jag de andra och gick för att möta upp Åsa Svensson som gästspelade i stan under kvällen, på PL 13 möttes vi upp. Lite otippat sprang jag även här på "Om du bjuder min vän på drink, bjuder hon på frukost-killen" Trevligt värre.

Men det roligaste var ändå att träffa Åsa, e ju inte så ofta det händer nuförtiden

     



Sista semesterkvällen tillbringades med samma skara som firade in semestern för 3 veckor sen, middag och film med Therese och Josse!!!
Dock var mangodrinkarna ersatta med vatten (utom för Therese som fick tranbärsjuice)

Middagen var god, filmen var väl sådär.....



Nä sängen nästa så man klarar av att jobba imorgon, har ju lyckats vända dygnet lite, så det blir kanske inte "Världens piggaste Åsa" som infinner sig där....
 


Kräftskivan då??

På lördagen var ju som jag nämnde huvudpunkten med traditionell Kräftskiva, en sån här tillställning är lättast att beskriva huvudsakligen med bilder.

Jennie och Daniel kom ju redan på fredagen, och strax efter lunch på lördagen dök nästa omgång folk upp.



Efter tältuppsättning som grabbarna klara alldeles utmärkt, blev det lite sällskapsspel i form av Alias

    
Tjejer mot killar... och ja... dom vann med 1 "poäng"



Sen bar det iväg till klipporna/ stranden där det skulle hoppas och dykas från diverse höjder.
Vi hade försökt få Thomas att göra det "Tyska hoppet i pik med 2½ baklängesvolt".

Dock kände han att förberedelsetiden för detta lite mer avancerade hopp var lite för kort och ansåg att "visst skulle jag kunna briljera med detta, men det förutsätter att någon fäller mig nära kanten när jag springer baklänges samtidigt som jag tappar luften, det kanske låter enkelt men jag tror inte det kommer hända.

Därmed blev den stackaren lite lätt rädd när Josse "låtsades" att hon skulle putta till honom..
Är väl bäst att nämna här att jag INTE hopppade från den högsta höjden, så slipper jag pikar om det här...



Väl tillbaks igen och i väntan på de sista gästerna passa en del på att slappa lite, medans andra roade sig med en liten boll

    


När väl alla var på plats var det dax för lite brännboll

         
Givetvis vann mitt lag, en lyra tog jag med, det var minst sagt otippat :)



Kräft- och matdax...
       


Uppdrag hade vi allesammans, urval av dessa var...
# Att ha uppenbara matrester i anskitet. (Jag)
# Inleda varje mening under 2 timmars tid med meningen "Så att" ((Marcus) finns en risk att han har bestående men fortfarande)
# Att skåla och förklara hur denna kräftskiva är en bra uppladdning inför Vasaloppet 2009. (Daniel)
# Kräva att få sjunga första snapslåten själv, då man tänker söka till Idol nästa år. (Susanne)
# Berömma vältänade kroppar och be om tips. (Thomas)
# Kräva i egenskap av utbildad engelsklärare, att resten av konversationerna sker på engelska, då det är för mycket dialekter på plats. (Caroline)

       
Niklas ser ut att ha tröttnat på festen...


Singstar hade oxå hittat upp...

              
Trots min totala tondövhet lyckades jag "vinna" nån liten duell utmed kvällen...


Lite blandade bilder från kvällen...
      

         


Kvällen avslutades med dans till Rednex och "Cotton Eye Joe", en del av de som redan hade somnat på diverse platser vakna och undra mer eller mindre om huset höll på att rasa, och med facit i hand kan man undra hur sjutton altanen höll för stampen....
Thomas demonstrerar de "rätta" stegen....
 
Framåt halv 5 gav de sista (däribland jag) upp och stupade i säng...

.. för att vakna av att de morgonpiggaste städade uterummet 2 meter från mig vid 10 på morgonen...

En väldigt trevlig och rolig tillställning var det i alla fall och det är nästan så man redan nu ser fram emot nästa års tillställning, som dessutom firar 5 år då!! Kan bli hårt...

Hemma igen...

.. eller ja, det var jag redan i gårkväll, men orka inte sammanfatta turen till Orust!

I onsdags när vi kom upp stack vi nästan omedelbart och tog ett kvällsdopp. Det var då jag och Jenny uppmärksamma att Orust Simskola erbjöd märkestagning. Josse kunde inte för sitt liv förstå att vi tagit våra sim-kunskaps-medaljer i bassänger, hon trodde nästan att det var olagligt. Därmed var det enkelt, givetvis skulle vi bygga på våra simkunskaper, Simborgarmärket är ju ett märke man bör ta varje år, och på torsdagsmorgonen stod vi mer eller mindre i givakt för att få 2008 års märke. 200 meter i havet, och medaljen var vår (även Josse tog medalj, även om hon tyckte det var lite halvpinsamt)

(På lördagen när övriga gäster kom upp, skickade vi in Marcus & Thomas att kolla in vad det fanns för medaljer)  


Detta var innan de visste att vi minsann hade denna vackra "medalj" i vår ägo


När detta var avklarat slappa vi på klipporna.

När kvällen kom närmare blev det nån liten drink innan vi begav oss till den lokala puben där det var trubadur och after-beach. Man fick gå genom 2 skogar för att komma dit, det är minsann första gången jag gör det för att nå en pub. En trevlig kväll blev det iaf, innan vi gick samma väg tillbaks!

Fredagens förmiddag tillbringades med lite av varje innan vi begav till "huvudorten" på ön där vi besökte systembolaget. Det var den där gammaldax varianten där man beställer av nån som hämtar det till en. På vägen hem besökte vi "Göken" som är en väldigt liten variant av Ullared (för att inte säga miniatyrisk) Där fynda jag lite grejer..


En äggklocka
Nytt Knivsett från Fiskarns
Grytvante och grytlappar
Kylväska med komplett picknikset för 4 personer



Men mest stolt är jag över dessa blommiga verktyg.
Hammaren är inte bara en hammare utan har oxå 3 inbyggda skruvmejslar :)


Senare kom även Jennie och Daniel upp, och det blev en ny tur till klipporna i Ellös och lite mer sol.

När vi tröttnat på detta, begav vi oss hem och invaliderna, som nu med Daniels närvaro var utökat till TRE av FEM. Duktiga som dom var körde de ett träningspass

      
I en av övningarna fick jag och Jennie agera motståndskraft...


Innan vi grilla och spela lite sällskapsspel. Lite senare dök även 2 vänner till Josse upp och snacka lite skit innan vi stupa i säng och "ladda för huvudpunkten på resan" KRÄFTSKIVAN... Men den och lördagen får minsann ett eget inlägg..

Grattis Becka!!

Systerns minsta dotter har minsann tävlat i någon talangtävling nu i helgen http://hd.se/klippan/2008/08/02/jakt-paa-saangtalanger/, och hon vann det hela! Bara 8 år gammal, inte utan att man blir imponerad!!!
Aldrig ska jag sluta älska dig var låten, och den vet jag sen tidigare att hon sjunger bra! Men att vara i särklass yngst och vinna var imponerande. Lutar åt en tur till Ängelholm nästa vecka när det är nån större final och kolla in henne!




Rebecka

Bild lånad från http://www.hd.se/