Weekend i Berlin!!!

Nu är snart måndagen förbi, så det är verkligen på tiden med rapport från helgen! (ja det skrevs i gårkväll, men blogg.se, bestämde sig för att strula extremt mycket)

Fredag 07.05 samlades vi på parkeringen här utanför mitt hus, för att starta färden till Berlin!

Efter lite förvirring ang "inga bokade platser på båten Gedser-Rostock" (som vi förövrigt nog inte hade nån nytta av när vi väl bokat det) bar det iväg. Båt till Helsingör, körning genom Danmark, där Josse i närheten av Gedser utbrister
-En Färje-park, efter sett en skylt med texten, "Ferie-park" nja inte riktigt samma sak kanske...

Säker körning var temat, och med hjälp av vägbeskrivningen kom vi rätt hela vägen till vandrarhemmet, med bara EN chansning då gatan i Berlin plötsligt bytte namn.
En intressant sak inne i Berlin var att om man inte hitta en parkering verka det vara helt OK att bara precis ställa sig i innersta filen. Det kändes ibland lite livsfarligt!

Men som sagt,  Josse var en säker chafför att ha bakom ratten!!!



Efter en liten runda i närområdet, tyckte vi det var dax att dricka sprit!! En Vodkaflaska inhandlades o drinkar började blandas, samtidigt som vi fixade oss i ordning. Hux-flux var flaskan tom och under en rökpaus hitta vi ytterligare en svensk på vårt Hostel som slöt upp till sällskapet.  
Kursen styrdes mot en pub, där Pher kom med den strålande idén att vi skulle beställa in VARS EN RUNDA DRINKAR, just då kändes det som en bra idé, och resultatet blev givetvis att vi blev atom-fulla hela högen.

      



Efter detta begav sig Jennie & Pher (förståndigt nog) tillbaks till vårt boende, detta var inget jag o Josse var intresserade av utan vi begav oss på jakt efter en nattklubb som vi tidigare spanat in i vår medhavda Berlinbok!

-[Enschuldigung], we are looking for a club named Rio, ramlade ur min mun ett antal gånger på jakten efter detta ställe, om vi hitta det rätta stället vet vi inte, det vi med säkerhet vet är att vi var på tok för alkoholpåverkade för att komma in!
En taxi stoppas och färden hem startas, dock drabbas Josse här av en hungerattack och ska ha mat, dock duger inte det första stället chaffören stannar vid, framme vid nästa ställe beställer jag en kebab åt henne, som hon då bestämt inte heller vill äta...
 Hem kom vi iaf långt om länge. Att Josse var den som hade koll på vägen var dock lite otippat men sant.
-Antingen går vi rätt väg, eller tar vi en taxi, jag orkar inte gå fel mer idag...

Lördagmorgon, och det första man hör är:
-Ursäkta , jag brukar sova naken och gjorde uppenbarligen det inatt med... (gissa vem)
Alltid skönt att känna sig som hemma!!!

Tack o lov mådde vi bättre än vad vi förtjäna, med tanke på gårdagskvällens alkoholhalt. Kl 13 gav vi oss ut på en lång, givande och gratis guidad tur i Berlin, här fick vi se alla sevärdheter.



     

   



Efter lite mindre än 3 timmar bröt vi av från turen, tugga i oss lite mat och njöt i solskenet, innan vi begav oss upp i TV-tornet.

   



 

På vägen hem hitta vi vår favoritaffär, med en massa konstiga saker!


 

     



Kvällen avslutades på resturang där en massa konstig, men i de flesta fall, välsmakande mat serverades!



Väl tillbaks på vårt tillfälliga boende begav sig Jennie upp på rummet för att ringa Daniel, och ta itu med sin SMS-ångest som hon lidit av hela dagen (hon var rädd att hon messat något olämpligt under den alkoholpåverkade fredagskvällen). Då kommer vår nyfunne vän Pher, med idén att driva lite med henne, och från hans telefon skickas ett mess med texten Tack för det gulliga smset jag fick inatt. Kram på dig med

Väl uppe på rummet håller Jennie på att dö, då hon inte i sin vildaste fantasi kan förstå vem hon har messat (mer) och VARFÖR.. Ett par SMS går fram o tillbaks innan rummet Josse upptäcker en spindel och Pher får tillkallas för att få bort den (då jag är den enda som inte är rädd för den, men på tok för kort för att nå den) Efter hans insats avslöjar vi att det är vi som ligger bakom SMSen och Jennie kan andas ut på nytt!!!

Dax att gå o lägga sig, med "gonatt-underhållningen" Berts Dagbok på ljudbok!



Efter morgongymnastik till Mora Träsk och frukost begav vi oss hemåt.

  

Men först ett stopp på Sachsenhausen Concentration Camp, ett koncentrationsläger i utkanten av Berlin

   


   

     

Massgraven en bit från själva koncentrationslägret!


Slutligen kan man säga att vi hade en hysteriskt rolig, trevlig, fnittrig (och på fredagen en full) helg!!!

Hemma igen!!!

Berlin står kvar, vi är tillbaks!

Helgen har varit intressant, rolig, innehållsrik och fnittrig!

Precis som det ska vara med 3 tjejer på Road-trip!

Eftersom jag är helt totalt slut kommer en mer detaljerad uppdatering först imorgon!!!

Olympia i söndags-solen...

I söndags var jag o Johanna och avnjöt?! matchen mellan HIF o Norrköping på Olympia, med mina vunna biljetter! Givetvis var platserna "bästa plats", detta innebär att man blir tilldelad en sittdyna o det bjuds på kaffe & kaka i pausen! 
Det var ganska soligt o givetvis hade vi solen i ögonen hela matchen, ingen av oss hade en tanke på solglasögon eller keps när vi begav oss dit....

image400


Dock löste Johanna det på sitt eget lilla vis..
nån nytta ska man ju ha av programbladen!!!

Då var Berlin färdigplanerat!!!

På fredag åker vi! Idag planerades alltsammans!!

För er som tvivlar på att detta kommer gå smidigt o utan katastrofer, kan jag/vi nu lugna!!

Allt är dokumenterat och under kontroll!!

image395


Även packlista & evenemang

   


Givetvis blev vi alla tilldelade olika ansvarsområde, givetvis va detta Josses ide, vem annars?? Hela 15 område lyckades hon komma på!!
En del av sakerna kan för icke medresenärer upplevas som lite "luddiga & otydliga" men vi tycker själva att allt är solklart, givetvis bygger det på tillit till varann, jag måste exempelvis lita på att Jennie läser kartan rätt, annars är det jag som får fråga efter vägen (och då inte på tyska eftersom jag inte kan ett ord av det språket) Jennie i sin tur hoppas säkert att jag har många roliga aktiviteter att roa oss med i bilen då hon i sin tur är humör-ansvarig!

image399


Jennies säkerhetsansvar är dock det bredaste av områdena, det innehåller verkligen all typ av säkerhet. Förutom att kolla brandvarnare, larm och nödutgångar, har hon även ansvar för min o Josses personliga säkerhet! För att sammanfatta det använder jag Josses ord tidigare ikväll...

- in Schweden we call this "julkul" it means almost christmas fun, but now it's summer...

En lugn helg!!!

Jajamensan! Det är verklighet för mig! Har skullat ha en sån här länge, men hela tiden har det dökit upp något nytt som lockar! Men inte denna helg!

Igår somna jag på soffan HALV NIO! för att sedan vakna halv 2 på natten o komma på att jag hade tvätt i torkrummet! Suck o stön, det var bara o palla sig ner o hämta skiten, sen var man piggare än fantomen själv! Dök in på MSN o fann där Veronica, som hade nattpasset på nått extra-jobb! Växla ett par ord med henne innan hon var tvungen o bege sig till köket igen.


Veronica & jag i ett något mer berusat tillstånd än i natt!!


Token bakade sockerkaka, bullar och bröd kl 2 på natten, detta var dock ingen energi som smitta mig, strax efter kröp jag över i sängen o somna som en stork igen!

På tal om storken, så är Linda på väg hit (eller ja, hon skulle varit här för 35 minuter sen) men eftersom jag känt henne nästan hela mitt liv, så skulle jag blivit förvånad om hon var i tid!

Jag, Linda, hennes jättemage & hunden Shiva, ska käka tacos, promenera i Jordbodalen, och spela en massa Super Mario, på Nintendo 8-bitars! (ja, Josse, det har flyttat ner till mig en sväng nu)


Jag -- en vinnare?!?!

Jajamensan!!

Vi har kommit över sittplatsbiljetter till HIF:s hemmamatcher den här säsongen. De kan bli dina - om du svarar rätt på vår fråga.



20/4 HIF-IFK Norrköping


Frågan: Norrköpings assisterande tränare Sören Cratz var huvudtränare i HIF 2002, men fick lämna redan efter nio månader. Orsaken var för klent resultat. Men han kritiserades också för en speciell händelse, vilken?


Svaret: Han sprang ärevarv inför sin gamla publik på Söderstadion efter att hans HIF förlorat matchen.


Vinnare (två sittplatser):

Åsa Bergman, Helsingborg


Miklos Rupp, Rydebäck
Christer Blomgren, Höganäs
Magnus Edman, Kvidinge
Kajsa Gustafsson, Helsingborg

Vem ska då få gå med mig?? Vet inte än!!!

Mutor mottages givetvis!!!


Middagen hos Jennie!

Middagen hos Jennie var en liten tillställning (närvarande var endast hon och jag) , Tortilla-lasagne stod på menyn... attans gott var det iaf!

Efter middagen fick jag det hedersvärda uppdraget "att fixa till hennes lugg" med hjälp av en halvkass köks-sax! Detta pågrund av att hon numera sakna utsikt från sitt vänster-öga som var helt hårtäckt!

image393


För att hindra hår på hela toaleten fånga hon upp det hela med EN TIDNING, det är en metod jag aldrig upplevt innan!

Hon blev iaf nöjd med resultatet som jag glömde dokumentera!

Vart är samhället på väg?

Ja, givetvis tändes ett ljus ikväll för att hedra minnet av den lilla tjejen Engla. Såg även att det brann små ljus i ett antal av "grannarnas" fönster!


   
(bilderna på Engla är lånade från R.I.P Engla på facebook)




Anledningen för mig att tända ljuset, var inte endast för att hedra minnet, utan för att ge/få en tankeställare om vart samhället är på väg.

En liten tjej ska inte kunna cykla själv hem från sin fotbollsträning, utan att föräldrar och barnen själva ska vara oroliga att någon ska ta dem.

Som tjej/kvinna är man sedan barnsben informerad om att det finns män som är svin.
Att aldrig gå själv efter att mörkret infallit (och om du gör det bör du ha nyklarna i handen, beredd att slå med dem)
Vi bör helst ha gått en självförsvarskurs, bära pepparspray.

Varför? Varför ska vi inte kunna gå säkra på stan?
När en tjej blivit våldtagen, ställs frågan: Vad hade du på dig? Var du utmanande klädd?
INTE FAN ska sådana saker spela någon som helst roll?

Det värsta är att denna MANNEN?!?! som ufört inte bara mordet på Engla, utan en massa andra andra "mindre smickrande brott" kommer anses varit psykiskt störd vid samtliga utföranden, dömas till rättspsykriatisk vård, när han sen blivit "frisk-förklarad" kommer han o få avtjäna straffet med "likasinnade" då risken att han utsätts för hot från andra interner anses för stort..

Alltså kommer han ENLIGT min mening alldeles för lindrigt undan... - Nä stening till döds, där alla som hyser agg mot vad han gjort tilldelas en stor sten känns som ett rimligt straff!!

För övrigt anser jag att det är HELT RÄTT att publicera bilder på folk som begår sexuella brott!!!


Ny vecka..

Nya tag..
Nya middagar...

Men för o titta tillbaks på förra veckan så var det väl en vecka som alla dom andra på året,
Tisdagen spenderades med middag här, Elina var den som gästspelade denna vecka, med hunden som sällskap

Undantaget för att vara en vanlig vecka var väl fikan på onsdagen "gamla kompisen från landet" Camilla!
Det var absolut jätteskoj o ses igen, trots att det passerat en 3-4 år sen sist, tog det inte långt tid innan samtalsämnena flöt på o vi fick uppdaterat varann på vad vi o gemensamma vänner som man ej sett på ett tag hittar på nuförtiden. En liten utgångskväll bokades väl in där med, dock ej något datum på detta äventyr!

Fredagskvällen tillbringades med middag och film hos Josse, för säkerhetsskull hade jag med 2 ex av filmen 27 Dresses... det kan ju hända att den ena inte vill funka haha!!
 
Hade planerat in en lung lördagskväll, det var iof ganska lungt, men lite utgång blev det allt!
Jag Johanna Lina & Therese satt här, (skulle varit några till, vart dom tog vägen är fortfarande en gåta för mig) drack nån cider, sen stack vi ner på Cardinal och hade i stora drag en mycket trevlig kväll.. Tror dock det var tur att jag o Tessan tog taxi hem när vi gjorde, annars hade denna kväll kunnat sluta på många konstiga sätt!!

Nu är det dock ny vecka och om en kvart är det dax för första middagen för den här veckan, ikväll är det Jennie som provar nått nytt recept...

------------------------------------------------------------------

Tänkte lagt ut lite bilder i det här inlägget, det gick väl sådär med den saken nu. Titta in lite senare så kanske det har hänt något  på den fronten ::)

-----------------------------------------------------------------------

Jag tänder ett ljus!

Gör DU???

http://blogg.aftonbladet.se/1/perma/795936

För övrigt hoppas jag att svinet sätts i ett VANLIGT fängelse! Där skulle han få det helvete han förtjänar!

Allsvenska tabellen är oxå rolig läsning...

image389


Dock borde det finnas ett krav på att gräsmattorna har gräs..
Skäms Ljungskile!!
Ni har UTAN kostnad mottagit både vår gamla läktare o elljusslingor....


---------------------------------------------------------------------------------------
Ingen annan klubb som har några överblivna grästuvor o donera till dom stackarna???

Grattis RÖGLE till Elitserien!!!!

Vilken sportkväll för nordvästra SKÅNE!!!!



Förutsättningar innan kl 19 idag
image386


Ca 21.30

image387

image388

Det bästa med det hela är att Malmö inte gick upp, där kan ni stå era pajasar med er nya arena för 17000 pers, medans Troja-Ljungby är det lag som drar dit mest folk... säkert flera hundra pers... HAHAHA!!!!

Officiellt Bergman!

image385


Japps, då var namnbytet klart, då återstår bara en massa meck med kort, legitimation o allt annat sånt, men det tar jag med glädje!!! (Eller, ja uppenbarligen har jag hetat det en  knapp vecka) Hade kanske varit bra om jag vetat det då...

--------------------------------------------------------------------------------------

Min dator är oxå glad, Peter har varit o fixat med den.. en bra måndag helt enkelt!!

-------------------------------------------------------------------------------------

Förresten så verkar det bli en himla massa middagar den här veckan med, tips någon på vad jag ska laga imorgon??? Någon???

Bildbevis!!!


image384
Sagostund för Noah!!


Här har vi ett bevis på att jag absolut gillar barn, dock vill jag troligen inte ha några egna, jag gillar att kunna lämna tillbaks dom efter ett tag!!!
Gjorde ett försök att "natta" Noah igår,  högläsning av Nalle Puhs äventyr stod på schemat. Dock tyckte han inte att han behövde sova, så mamma Johanna fick fixa de sista detaljerna i soväventyret!!!

Vilken helg!!!!

Denna helgen har jag inte haft en enda lugn stund!

Direkt efter jobb i fredags stack jag vidare, med en kollega till Bjuv för att därifrån ta mig vidare till Åstorp med tåget o gratulera min gamla mormor! På plats var även mina föräldrar och Ann-Marie & Kjell!! Det var en ganska lugn tillställning med andra ord!!!

Direkt efter hade jag bestämt mig för att gå o hälsa på en min gamla klasskamrat Marina från 1an o 2an (ja på grundskolan alltså), om mitt långtidsminne är OK, så tror jag vi var typ 12 år sist vi "lekte"!!!
Hittade till där hon nu bodde och vi satt o ner o tjata i ca 2 timmar! Mycket trevligt att ses igen, eftersom hon numera oxå lever singelliv, kommer hon o joina för utgång nån helg framöver! Nytt folk är alltid välkommet!!!
När jag satt hos "Ina" beslutade jag att slänga iväg ett SMS till nästkusinen Malin som jag inte heller sett på ett antal år! Dessvärre var hon inte hemma, så att träffa henne sköts på framtiden!

-------------------------------------------------------------------------------------

På lördagen väntade Ullared med Jennie & Minna. Jag o Minna var nybörjare på det här! Men efter att ha laddat med frukost på Burger King och efter att ha hängt Jennie i hälarna den första timmen, vågade även vi utforska stället på egen hand (dock såg vi till att hålla oss i närheten av varann, för säkerhets skull)
 En massa pengar och påsar senare var man hemma!


Lite bilar i bilen hem!!




Lite vila, sen bar det av på förfest hos Johanna. Efter ett par timmar där kom Lina o hämta mig, och vi tog en taxi till Therese, där även Terese2, Veronica, Angel & Mange var på plats!


O vad sysslar Mange o Angel med??



Killarna stack i vanlig ordning hem, medans vi tjejer som vanligt stack till Cardinal! Var hemma i någerlunda tid, det var skönt värre!


Lina & jag på Cardan!!




------------------------------------------------------------------------------------

I morse vakna jag o hade 2 missade samtal från mitt ex, tänkte i min enfald att han ville nog något viktigt... Det viktiga var att han ville försäkra sig om att jag skulle ha med min mobil på Olympia, han  var beroende av att kunna höra hur det gick i Rögle. Det gick ju bra o imorgon kan man mobba kollegan som håller på Brynäs!

HIFs match sluta 1-1, det var inte riktigt rättvist!!!


Bergman!!!

Japp om allt går som det ska är det inom väldigt kort tid mitt efternamn IGEN!

Varför namnbyte?
Väldigt enkelt, jag har alltid (mer eller mindre) ångrat mitt byte, och har många gånger de senaste 10 åren skullat ta tag i projekt-byta-tillbaks. Men av nån anledning har det liksom aldrig blivit av.

I torsdags ringde mamma o berätta att morfar hade åkt ambulas till sjukhuset och ingen visste riktigt hur detta skulle sluta. En stroke misstänktes och han hade onekligen varit väldigt svag.

Morfar har alltid varit min hjälte, och när jag kom in på lasarettet och såg att han fortfarande levde (vilket en inkompetent sköterska i telefon fick mig att betvivla) , forsa tårarna ur mig. Jag har inte gråtit på många år, det har suttit som någon slags mental spärr.. det har liksom bara inte gått! När jag insåg att denna gamla man kunde få mig att reagera på detta sätt, insåg jag oxå att det var vårt familjenamn jag vill bära.

Inte något namn jag bytte till när jag tyckte lärarna på landet var jobbiga som inte förstod sig på nya familjeförhållande, styvföräldrar och omgift mamma!


Papperna är skickade till Skatteverket för godkännande...

Tiden springer...

.. och uppdateringar har uteblivit.

Inte för att det inte har hänt något, snarare för mycket för att sätta det på print!

Jag har hunnit med ett par middagar med tjejerna (som vanligt) en sakbytardag, då alla mina, Josses o Jennies saker hitta till sina egna hem.
En grabbkväll. Även detta med Jennie & Josse. Fotboll, fötterna på bordet, köttbit med pommes att äta... Ja detta är då vår bild över vad killar gör när dom ses...

Lördagskvällen tillbringades som vanligt på stan. Cardinal, som vanligt, efter förfest med Johanna o Lina hos en Malin, dock hade jag inte sällskap av de vanliga utan tillbringa kvällen på dansgolvet med en ny bekantskap vid namn Marie, trevligt värre!!

Nu är det tydligen middag med tjejerna i dagarna två, hos Jennie imorgon o catch-up hos Josse på torsdag som har varit på äventyr i Holland en knapp vecka!

På lördag väntar nya äventyr. Då ska vi bege oss till Ullared! Det kan nog bli spännande!!!!