Nyklippt!

Det glömde jag ju, har varit och blivit friserad idag! Det var minsann på tiden. Det tyckte även hon som klippte mig, så alla som har sagt "Gud va långt hår du har fått" kan glömma det nu...

Det var rejält slitet och egentligen ville jag behålla längden. Jag fick 2 alternativ. Bara ta bort det slitna och få en konstig frisyr, eller, klippa lite mer och se normal ut.

Jag valde det sistnämnda... tror det blev ganska bra!!!

Då drar vi..

.. till Orust, förmodligen tillbaka på söndag kväll

Nu är det alldeles strax dax att bege sig, sitter och väntar på Josse och Jenny! Vi ska yra där uppe själva tills på fredag då även Jennie och Daniel ansluter, sen på lördagens förmiddag kommer en hel hög till. På kvällen är det dax för traditionell kräftskiva. Eller ja traditionell för dom andra, jag har aldrig tidigare varit med.
Tycker iaf att detta är ett fint initiativ av Josse, (som inte ens äter skaldjur) att kasta ut sina föräldrar från huset och dra ihop en hel hög med vänner för aktiviteter på ön!

Färdigpackad i tid var jag minsann oxå. Det är inte varje dag det händer!

Vad har då gjorts de senaste dagarna? Stranden o solat givetvis :)
Eller inte bara, i måndags var jag o Jennie i grannlandet Danmark och shoppade lite. Förvåningen blev stor när jag rätt vad det var fick syn på Geli & Niklas, i en butik där!
På kvällen blev det grillning på Gröningen och Stockholmarna dök upp och höll oss sällskap!

    


Shoppade minsann en cykel i måndags med! Har haft lätt panik över att inte ha en sådan. En blå blev det, herrmodell, så frågan är när jag kommer snubbla över stången???
Den har oxå en sån där orange grej man kan fälla ut (som pensionärerna brukar ha) så bilarna inte kör för närma en!!! Ja jag lovar att fota den stackarn :)

Har oxå hunnit laga 2 par byxor idag, eller ja, det ena paret var inte riktigt sönder ännu, men i förebyggande syfte!!
Det andra paret var bruna men en sån tråd hade jag inte, så dom är lagade med en blå tråd.. det var det närmaste jag kunde komma!!!

Min försvunna lägenhetsnyckel hitta jag oxå idag, på ett ganska otippat ställe... i gaderoben. Tror inte jag har lagt den där med vilje...

Nä dax o sticka!!!

Lördagen och festival!!

När man vaknat till liv var det stranden som locka. Efter lite intag av pizza och en dusch var det dax för festival igen! Denna kväll bestämde vi oss efter mycket om och men att tillbringa på Gröningen, där Claudia hade styrt upp att diverse folk samlades under kvällen, en del man kände, en del man visste vem var och en massa man aldrig sett tidigare!


   



Under kvällen dök "Kom-i-kondom-representanter" upp och delade ut kondomer


och så här ingående kan man tydligen studera deras produkter :)



 

       



Framåt kvällen dela vi lite på oss, jag och Linda (som var barnledig kvällen till ära) tog en liten sväng för oss själva, medans några leta tröja, och diverse andra saker locka!

Möttes upp för o lyssna på Bob Hund, och nej fortfarande är det inte mitt favoritband, och fortfarande känner jag inte igen några av låtarna så där sopontant...

På tal om spontant, såg någon jag kanske kände igen i publiken, i stället för att gå fram och riskera att det var fel person, gick Josse helt enkelt fram och fotografera honom, snacka om att han blev förvånad...


Förvånad Bob Hund entusiast?!?


Kvällen avslutades med en sväng i House of Fun, innan vi hamnade på Hamnpavaljongen. När denna stängde begav vi oss hemåt!.





Sammanfattningsvis kan man säga att festivalen var trevlig, men det är tur att den inte är oftare. Man får liksom nog under den lilla tiden den är här!

Första semesterveckan är oxå slut nu. Den har varit kanon, och där är minsann 2 kvar :)

Fredagen och festival!!

Efter att ha fixat och trixat med lite allt möjligt under dagen, gick jag och mötte upp Camilla, tog en snabb sväng på söder innan det var dax att bege sig till Josses palce för lite Vodka Mango drinkar.Och JA det smaka bra även denna gång...

Vi slopade Raggens fest och höll oss i stan istället där vi först kollade in Rix FM festivalen


 
Innan vi våldgästa festen Jennie var på!

   


Sen dela vi upp oss en sväng, jag och Camilla gick och sa hej till syrran och kidsen, Josse och hennes kusin begav sig tillbaks till Rix Fm.

   


Vidare för oss alla ner till Gröningen där Niklas och co hade slått sig ner. Här bjöds Marcus på inte bara på mina "av-Raggen-hittade-på-Sofiero-solglasögon" utan även en "nyhet" som han inte kände till sen tidigare.



Efter detta slog tröttheten till ordentligt!

Efter hysteriskt mycket mat på Söder somna jag och Camilla som två små barn här hemma!!!

Henrik Larsson Stipendiet!!

Grattis Anna!!!
En av tre vinnare av Henkestipendiet av ca 1300 nominerade, inte illa minsann ;)


Henke, Anna och några till :)

10000 kr att hitta på något med Stattena!!

Grattis!!!

Torsdagen då?

Jo den började tidigt!!! Kvart i sju ringde klockan, direkt till Sofiero för en sista städning. Vid 9 var vi klara där och begav direkt till stranden (givetvis var strandväskorna packade i förebyggande syfte)   

Där låg vi bara och slappade, och försökte sova (då det inte blev så många timmar inatt) men givetvis hamnade vi mitt i ett stort familjekalas, eller ja, det var dom nog inte men det var iaf en hysteriskt massa människor som kände varann och fler och fler tillkom hela tiden... phooo... tröttsamt värre!!


Skönt var det iaf att ligga på bryggan i de "nybyggda"
solstolarna och kika ut över sundet, och över till Danmark..



När jag blev trött på solen stack jag hem och sov en liiiten stund innan det var dax för en tur på festivalen med Jennie som sällskap...
Tittade på lite av varje, utdelningen av Henkestipendiet, stannade till och kolla lite i show-tältet (kan bli en favorit de närmaste 2 dagarna) smaka lite på maten, köpte brända mandlar och lakrissnören. På vägen hem stannade vi till och såg ett par låtar med Noise, men tröttheten var överhängande..

Nu har man iaf sett festivalen från den nyktra sidan... får väl se hur det blir med det de kommande 2 dagarna...


En kväll med gul väst..

Som tidigare sagt, igår "extraknäcktes" det på Sofiero. Iklädd en gula västar, blev vi beordrade att sätta ut sopsäckar, ansträngande? Njä inte direkt...

    
Vi fick till ett bra samarbete iaf :)



När vi hade fixat detta var det bara o vänta tills allt folket skulle komma in så vi kunde ta hand om deras skräp utanför... medans våra "kollegor" källsortera enligt formen
"pantburkar---skräp"
källsortera jag och Josse enligt metoden
"skärp--- fulla burkar & flaskor"...
Man fick ju nämligen inte ta in det :)

Väl inne plockades picknikarna fram, och vem blev förvånad när "Raggen" plockade fram hembakad kladdkaka?? Inte jag iaf!
Iklädda västarna kollade vi till sopsäckarna men kanske framförallt konserterna och folket...

   
Håkan Hellström                            Kent

Kvällens roligaste incident var följande meddelande som överlämnades till en av beökarna på konserten


Gissa av vem?????


 
Dock visade det sig att mottagaren inte prata svenska, då hans vänner fick översätta det åt honom... (frågan är varför man då går på en helsvensk konsert)
Jaja roligt var det iaf :))

Tyvärr har inte mottagarn hört av sig, så vitt jag vet.... Om han var en tillfällig turist måste han tycka att svenska tjejer är MYCKET konstiga


3 äpplen lång???

Japp det är jag det :)

Blev ju en promenad tidigare idag, en ganska lång sådan genom Jordbodalen och vidare upp i villaområdena! På vägen hem beslöt vi oss för att titta inom till en förvånad Jennie, som fortfarande jobbar! Uttalandet om min längd kom från hennes (mindre snabbtänkta/förvirrade??) kollega... Nästan så man skulle kunna tro att jag tillhörde dvärgfolket... riktigt så illa är mina 161,5 cm faktiskt inte...

Solen lyser fortfarande med sin frånvaro så det blev en del pysslande här hemma.. En ny omgång pizza ligger i frysen. När detta var klart satte jag mig o slappa lite...
Därefter drabbades jag av en snabb omgång panik.. Jag skulle ju fixa picknik till ikväll. Jaja, det löste sig ganska smidigt, jag hade ju förberett det hela tidigare idag, och nu står allt prydligt i kylen!!!

Nä fixa sig iordning för eftermiddagen/kvällens äventyr...

Vad ska jag då hitta på denna kväll??
Joddå ideellt  arbete för
Eskilsminne IF,som idag är ansvariga för konserten på Sofiero.. Parkeringsvakt ska jag vara minsann! Givetvis ska vi oxå kolla in Kent och Håkan Hellström!!!

Inte var det strandväder nu iaf

Satte klockan på ringning, för att vakna i tid till att komma ner på stranden innan eftermiddagens bravader! Dock var det inget väder att lägga sig utomhus med väldigt lite kläder.
Blir helt enkelt en promenad istället.. Motion är bra!!!

Sex and the City

Ikväll fick vi (jag, Josse, Jenny) tummarna loss och gick o såg Sex and the City!
Jennie var oxå tillfrågad, men där var det toerilektion på körskolan, Therese valde att vara toffel, så här sista kvällen innan hon beger sig till Norrland (helt förståligt)


Givetvis laddade vi upp med vars en Cosmopolitan... 


Nu vet man har allting slutar...  (GIVETVIS ska jag inte avslöja det här) Nu är det slut på riktigt!!!

Efter filmen tog vi en promenad ner till gröningen... skönt att röra sig en liten runda!!!

Annars har dagen tillbringats med att kolla möbler på IKEA och äta massor med köttbullar!!!

Nää, nu kallar sängen inför morgondagens projekt!!!

Sådär enkelt var det..

Har minsann fått tummarna loss och beställt mig dammsugarpåsar?! så här på nattkvisten.

Efter att ha letat efter "min sort" på säkert 10 ställen dök jag in på
www.dammsugarpåsar.nu  2 minuter senare var det fixat :) Enkelt var det oxå minsann... Tänk vad mycket tid jag har lagt ner HELT i onödan!!!!

Tack för din beställning!

Nu tar vi hand om den så fort vi bara kan. Varorna skickas med A-post klockan 15 varje vardag. Håll utkik i brevlådan och tänk på att fakturan ligger i förpackningen, så att den inte åker med in i städskrubben

---------------------------------------------------------------------------------------------

Och nu kan jag snart städa på igen... 7 påsar får jag minsann!!!!


Lita aldrig på smålänningar...

Nope denna smålänning hade minsann fel, icke var Joel på plan idag..


Jesper Jansson


Men med facit i hand kan det ju faktiskt kvitta...  HIF vann ju!!!
Sen har nog domarna bestämt sig att alla mål som görs av bortalag på Olympia ska dömas bort... inte mig emot  :)



Och för andra matchen i rad spela de faktiskt BRA!!
---------------------------------------------------------------------
Dagens citat:
Han målvakten i HIF, nummer 1, vad har han för nummer på tröjan???

Vad förvånad man kan bli!!!

Alldeles nyss ringde det i min telefon...

ÖKÄND.. stod det på displayen

Tänkte först inte svarat, då jag misstänkte att det var nån tradig säljare som skulle pracka på mig något, jag inte behöver..

Lite motstridigt och halvt otrevligt svarar jag slutligen

-Ja det är Åsa...
- Hallå där, detta är Jasper Jansson i HIF, tänkte ringa här och önska dig välkommen till Olympia....


Därefter malde han på om backpar, missade saker i förra matchen, och slutligen dagens laguppställning...

Snacka om att jag blev förvånad.. Men kom till slut på att för flera veckor sen anmälde jag mig till en tjänst där detta händer... Dck har det ICKE hänt tidigare att det har ringt... HAHA!!!

Jaja, snart dax o traska dit och se om han läste upp rätt laguppställning,,,,

Första besöket!

Igår var ju Ålle-Bålles första besök hemma hos mig. Det gick kalasbra!!

    


Växer och gror gör han, och skrattar en hel del..

Senaste utmaningen är, att han fått för sig att lära sig suga på tummen.
Det går väl sådär.... Han förstår liksom inte att man inte kan knyta ihop hela handen om man vill ha in ett finger i munnen, och blir TOTALT vansinnig när han misslyckas med det hela... 

Ser ganska kul ut faktiskt :)

Vin-som-MÅSTE-drickas-upp-kväll...

Japp en sån hade vi igår. En massa vin som ut var tvunget att drickas upp.
Vi kämpade på ganska bra med kortspelet "Bus-driver" som hjälpmedel. Denna gång i en "egen" vairant som även innefattade lite "Jag Har Aldrig"..

    
Kvällens deltagare



Blev en hel del pauser, då en del frågor var tvugna att analyseras vidare. Phoo...

Jenny och Therese passa oxå på att dela upp sina liv på liknande sätt som jag, Josse och Jennie gjorde i torsdags. Kan säga att det innebar många skratt, samtal och SMS :)
Vid 22.30 tiden togs beslutet att det fick bli en hemma-fest-kväll, då regnet fullkomligen öste ner.

Vid det laget hade vi övergett vinet och övergått till Vodka Mango... IGEN! Så det var bara att rusa över till videoaffären o införskaffa lite mer Sprite, så vi inte behövde var törstiga under natten... haha!!!

    


En mycket trevlig kväll, dock gick inte vin-drickandet som planerat och där är fortfarande MASSVIS kvar, det innebär att vi måste göra om det snart igen... trevligt :)

Semestern invigd!!

Igår invigdes semestern med lite dryck hemma hos mig.. eller lite vet jag inte om det var.. Förutom en hel del vin. öl och cider försvann även närmare en liter Absolut Mango!!! (nån som ska utomlands den närmaste tiden, lägger nämligen gärna in en beställning :)  )
Men så ska det väl vara när det är tre stycken som firar att man slipper höra väckarklockan de närmaste veckorna!!


     


Kan ABSOLUT rekomenderas!!!



En liten runda på stan blev det oxå... av nån mystik anledning hamna vi på Bishop Arms... efter mycket tacoschips och vars en dricka blev det hemgång!

Dagen har varit aktiv.. eller någerlunda iaf...
Tvätten är omhändertagen, var minst 2 veckor sen sist så det var behövligt!

Under dagen har jag hängt med "Ålle-Bålle" (Oliwer). Givetvis var Linda och Shiva oxå med, en liten promenad, mycket mat och skvaller...

vila en stund innan kvällen bravader...
Uppenbarligen ska det drickas vin ikväll...

Jaja, sprit på fredagen, vin på lördagen... det är ju trots allt semester...
------------------------------------------------------------------------------------------

Förresten Jennie dök precis in och hämta lite kvarglömda paraplyer... hon såg inte ut att vara piggast i stan idag... inte ens på Högaborg vid närmare eftertanke...


SEMESTER!!!!

Äntligen, äntligen är semestern här!!!

Igår var jag och Jennie hos Josse och delade upp våra liv i detta år, förra årret och tidigare liv... låter märkligt men kul var det.

Idag ska semestern firas!!! Absolut Mango med Therese, Jennie och Daniel... Ev möter Josse upp i stan sen!!!

Mina favvisjenas lever igen. efter en runda i symaskinen är dom som nya igen! Dom har inte sett dagens ljus sen Berlinresan :)

Skål för semestern!!!

Så sant, så sant...

 -På Internet kommunicerar vi mestadels med text.
Så om du skriver, och stavar, som en idiot,
så kommer du troligtvis att bli betraktad som en sådan.....

Tänkvärt & onödigt vetande...


Be ALDRIG folk om hjälp som kan ställa till det för dig...
Redigera ett dokument i Word igår, skulle ha in en bild, men den envisades med att "hoppa rundor". En datakunnig vän fanns online på MSN, givetvis ska man nyttja sina kontakter. Dock la han in en mindre lämplig bild ist..
Tur man tittade en extra gång... :)
Givetvis blev det en GÖR OM-GÖR RÄTT...och resultatet blev alldeles strålande

Gå ALDRIG med en okänd man på Södra Stenbocksgatan... det finns folk som ser...

10 arbetstimmar kvar innan semestern... nedräkning på hög nivå!!!

Tjejmiddag med tacos ikväll... tror aldrig det funnits så lite ingredienser i våra förråd...

Imorgon ser det ut som vi ska fira semestern lite.... absolut trevligt (kanske Absolut Mango med)

Grattis Josse!!!

Glömde ju det viktigaste... Josse har klarat sin nyårsutmaning...
Att vara trevlig en hel kväll, utan att säga något sarkastiskt eller elakt!


Här ser det definitivt ut som att hon biter sig i tungan, för att hindra att fel mening kommer ut ur munnen...



Kan tilläggas att Josse knappt kände nån på festen, vad förvånade de kommer bli nästa gång dom träffare henne....

Förresten...

Min telefon är tillbaks i min ägo...

Tydligen hade den lagts på laddning (tack Daniel), så den har helt enkelt övernattat på festen, precis som de som däckade där..

Jaja, nu har jag iaf den igen, laddad och klar att använda. Känns bra!!!


Veronica 30 år!

Igår firades det så det stod härliga till uppe på Åragatan!
En mycket trevlig tillställning, som här presenteras i bildform!!!

      



En av presenterna

Nää vad segt det var med bilder här... kommer lite mer på FB...


Klipp & Klistra?!?!

Japps. Presentköpen inför morgondagens 30års fest gick bättre än förväntat! På mindre än 45 minuter lyckades jag & Therese hitta alla delar vi behövde...

Nu återstår för min del ENDSAT lite klipp & klistrande, innan det är helt perfekt.

----------------------------------------------------------------------------------------------

EN TANKE GÄLLANDE FÖRRA HELGEN...

Om man ska skälla ut någon är det bättre att ta reda på alla fakta först....
Enligt min mening har jag inget att be om ursäkt för, jag gjorde vad jag kunde. Däremot är det andra som nog önskar sig en ursäkt....

Köpa present??

Jajamensan, det ska göras nu... fortfarande inte riktig koll på vad. Men det löser sig nog  :)

Tidsoptimisten är dock lite sen..... (som vanligt)

Ärlighet vara längst!!

Finns det fler som vågar vara så här ärliga i sina ledighetsansökningar????


Ledighetsansökan

Hej Steen,
Jag skulle vilja sluta kl 13 fredag nästa vecka. Jag ska till Båstad o leta efter mannen i mitt liv, det är tennis vecka där så det kommer att vara många potentiella ;)


Jag har inga möten inbokade under eftermiddagen, och en demo på förmiddagen som jag gör klart innan.

Är det okej?


Mvh
Josefine
----------------------------------------------------------------------------------------------

Svaret

Kære Jonsey

Jeg kan da ikke stå i vejen for, at Du får muligheden for at finde "lykken". Nu er der nok hård konkurrence, men jeg spår dig gode chancer om blot du spiller "bolden" ret!!

Båstad-turneringen er altid en god oplevelse. Det var nu helt sjovt da Björn Borg og John M. spillede!!


Lykke til!!, men vi må have dokumentation og saglig begrundelse for ethvert evt. afslag - I fald der er for mange afslag, da må du på et nyt salgskurs!!:-))


Rigtig god fornøjelse - jeg ville gerne selv have været der oppe!!

Steen


Dock blir det efter mycket om och med ingen tripp till Båstad idag! Det opålitliga vädret (som just nu är helt ok), total trötthet, inköp av 30 års present inför morgondagen, en tripp till Malmö kom ivägen... Säkert fler saker som jag inte minns just nu...


Huvudfoting??

Dagen på jobb var typ som vanligt

Kvällen har tillbringats med Katja som gästspelar i stan som sommarjobbare på tippen i Höganäs!

Efter en delad pizza tvekades det lite mellan "Kul-i-juli" och "Allsång på Skansen". Det oberäkneliga vädret gjorde att det blev ett enkelt val med TVn och Lundin....
Frågan vilket som var värst.
Dansbandsavsnittet av Skansen, eller att lyssna på Olle Larssons och Christina Lindbergs ljuva stämmor??

En diskution om klänningar kom upp, och min nyårsklänning dök fram, jättefin tyckte Katja..
-Dock kan jag inte ha en sån med band under brösten, då liknar jag en HuvudFoting... 

Liknelser med djur har jag hört förr, men jag har ALDRIG hört någon som jämnför sig med en HuvudFoting...


Katja utan klänning????

Och helgen då?

En helg som bjudit på mycket, det mesta både roligt och trevligt, tyvärr med ett par lite mindre humoristiska inslag.

Fredagen startade med en grillkväll på min bakgård, med Josse, Jennie, Ann, Ewe & Tima. God mat, dock försenad sådan då en del har hysteriska problem med att hålla tiden. Skvaller uppdateringar osv.

En rolig sak var när Josse berätta att hon skulle på sin systers bröllop följande dag. Efter genomgång av klädsel, vart festen ska vara osv frågar Ann:
- Vad har du köpt i bröllopspresent?
-
Helvete, jag visste det var något jag hade glömt, svarar en lite blek Josse. (dock löste sig under lördagen)

Efter mat och mycket snacks, skulle vi ner på stan, när allt kom omkring sig var det bara jag, Jennie och Josse som traska ner. Men när vi nådde Söder hörde Ewe av sig och ville med iaf.

Väl nere på Hampan stötte vi på en hel massa folk vi kände, tyvärr utspela sig här även en lite tråkig incident med spärr av kort, vaktingripanden och ENORM envishet...    <----(citat från Jennies blogg)
Personligen var detta inget jag var inblandad i, men tyvärr innebär det att man i framtiden får tänka på vilka man bjuder och när man gör det, då vissa vänners vägar inte bör korsas den närmaste tiden...

Ett lite tråkigt slut på fredagen alltså.

-------------------------------------------------------------------------

Lördagen tillbringades med shopping på stan med Linda och Oliwer (som dock sov den mesta tiden)

Framåt kvällen bar det av till Nyvång för att fira kusinens 20 års dag.
Presenten till henne var helt enkelt ett presentkort på systembolaget. Just när man fyller 20 är det den ultimata presenten, då den aldrig annars är passande.

Alltid trevligt att träffa släkten, även om tyvärr inte alla delar av denna passar ihop.
Oavsett diverse oensheter inom våra familjer är jag tacksam att de "äldre" släktingarna inte försöker "smitta över" diverse fejder på oss i den "yngre" generationen, utan låter oss ta våra egna beslut.
Jag tycker det är ytterst trevligt att kunna umgås med mina kusiner!!

Framåt kvällen bar det för min del in till stan, där det blev nån liten öl på nya Bishop tillsammans med diverse folk i olika sällskap, såväl med gamla bekantskaper som nya.. Totalt sätt en trevlig kväll!!

 I söndags gjordes inte många knop..


9 arbetsdagar kvar till semestern.....


Sådärja!

Då var det sista fixat och jag är redo o klar för kvällens bravader.

Inga större sådanna dock, ska iväg o kolla IFK G - HIF... ser väl inte sådär ljust ut med tanke på laget. Men vem vet, där är många som har något att bevisa... så kanske...

Verkar bestämt som om det börjat regna nu lagom tills jag ska gå... trevlisch.... njeee....


Jag har hunnit

# tvätta (snart) 2 maskiner tvätt och hängt upp
# diska ett helt berg
# laga mat
# äta
# diska lite till
# byta sängkläder
# lägga ordning i gaderoben
# organisera skor
# städa badrummet
# prata med 2 personer i telefon
# lite allmän uppröjning....

allt detta sen kl 17.20...


Jag är imponerad av mig själv!!!!




Helgen då??? Den återkommer jag till när jag har kommit underfull med hur den ska presenteras....

Halva veckan avklarad...

Igår blev det en promenad med Jennie efter jobb.
Idag blev det Gröningen med Josse och kvällsmat och glass..

Imorgon e det dax för Olympia och HIF..
Fredag blir det grillning på min bakgård
Lördag e det fölsefirande Nyvång och/eller stan
Söndag då ska jag sova mycket

---------------------------------------------------------------------------------------

Enda störningsmomentet är att det gör lite ont i min stackars hals... mest på höger sida....

Dubbelgrattis!!!

Japps idag är det minsann två jag känner som fyller år!!

Kusinen Emilia blir 20 år och får handla sprit på systemet...

Minna blir 27 år och får göra ehhh, ja allt hon redan fått göra i en himla massa år...

    
Emilia                               Minna


Vad har då dom gemensamt?
Joddå, båda jobbar på ICA-lagret minsann....

Peter Jöback...




Och han som bruka vara snygg...
Den enda som kan vara nöjd nu är hans pojkvän....